promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Világraszóló botrány az olimpia utolsó pillanataiban, megalázták a nemzeti jelképet

Világraszóló botrány az olimpia utolsó pillanataiban, megalázták a nemzeti jelképet

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Ilyen nincs, 30 ezer rendőr is kevés volt, valaki megint nagy kalamajkát kavart Párizsban.

Elérkezett a párizsi olimpia utolsó napja, amely magyar szempontból ugyan tökéletesen zárult, mivel Gulyás Michelle aranyérmet nyert az öttusa küzdelmeiben. Ugyanakkor a botrány sem maradt el – ami már szinte napi „kelléke” volt az ötkarikás játékoknak.

Legyen szó akár a megnyitóról, akár Imane Khelif szerepléséről, vagy éppen a Szajna vízminőségéről, rengeteg olyan dolog történt Párizsban, ami sajnos emlékezetesebb maradt, mint a zseniális sportteljesítmények.

Egy feltűnési viszketegségben szenvedő férfi pedig a záróünnepség előtt tett róla, hogy legyen még egy utolsó nagy botrány, ugyanis felmászott az Eiffel-toronyra, ami miatt ki kellett üríteni az ikonikus építmény második emeletét és a torony környékét is.

A mászót a torony északi oldalán látták, nem sokkal az olimpiai karikákkal díszített szakasz fölött. A rendőrség gyorsan a helyszínre érkezett, és megkezdte az evakuálást, miközben a férfi továbbra is felfelé haladt. Végül aztán elfogták a rendbontót, ám a hatóságoknak lesz mit megmagyarázniuk.

Az újabb botrány rávilágított azokra a biztonsági kihívásokra, amelyekkel a városvezetés szembesült az olimpia idején. Hiába vezényeltek ki ugyanis a záróünnepség idejére is 30.000 rendőrt Párizs utcáira, úgy tűnik ez sem volt elég.

Mint a férfiról kiderült, nem először próbálta meg meghódítani az Eiffel-tornyot, már 2015-ben és 2019-ben is volt erre példa. Adja magát a kérdés, hogy miért nem fordítottak erre az eshetőségre nagyobb figyelmet. A mászásról videó is készült, ami kikerült a Twitterre, ez már csak azért is problémás, mert könnyen lehet, hogy ezután mások is kedvet kapnak egy ilyen „kalandhoz”, ami hasonló ahhoz, mint a pályára futás a focimeccseken, csak jóval veszélyesebb következményekkel járhat.