promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Bochkor Gábor puszival fogadta Boros Lajost, szívszaggató videón az utolsó közös rádiózás

Bochkor Gábor puszival fogadta Boros Lajost, szívszaggató videón az utolsó közös rádiózás

Borítókép:  NLC
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Ekkor már régóta nem dolgoztak együtt, de a régi idők emlékére újból mikrofon mögé ült a legendás páros.

Néhány nappal ezelőtt Boros Lajos halálhíre megrázta az országot. Hiába tudtuk, hogy az egykori zenész, rádiós műsorvezető nagybeteg, ő maga is többször elmesélte, miként állt fel a padlóról olyan helyzetekben, amikor már úgy tűnt, nincs visszaút:

„Ez egy kóma, egy kis vesegyulladással megízesítve. És turkáltak bennem a doktor bácsik, hogy miért kapja ezt a Boros. Vannak a kómának derűs pillanatai is. Felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy hagyjátok az élményt magatokon átélni. Mert ez egy élmény. És én ezt nagyon élveztem”

– mondta alig néhány hónappal ezelőtt az ATV riportjában Boros Lajos.

Boros Lajos sosem veszítette el humorérzékét, és a végsőkig megküzdött a nehézségekkel, ám 77 évesen végleg elbúcsúzott a földi léttől. Barátai, pályatársai fájó szívvel emlékeztek meg róla, mint ahogy a rajongók is, akik közül sokan szívesen nosztalgiáztak.

A Sláger rádiós időkben ugyanis a Bochkor Gábor – Boros Lajos párost szó szerint a fél ország hallgatta. Milliók indították velük a hétköznapjaikat, hogy humorral fűszerezzék meg a munkakezdést. Kettejük munkásságát a tévében is nyomon lehetett követni, rengeteget dolgoztak, még többet nevettettek.

Azonban a Sláger rádió eltűnésével kérdésessé vált, hogy mi következik, végül az azóta szintén megszűnt Neo FM-en még három évig folytatták a közös munkát. Boros ezt követően háttérbe vonult, majd a betegsége miatt elköszönt a hallgatóktól. Habár önálló esteken beszélt az átélt nehézségekről – természetesen ezt is humorral átszőve –, és podcast adásaiban is sokan hallhatták őt és vendégeit, az utóbbi időkben már egyre kevesebbszer találkozhattunk a hangjával.

Ám néhány évvel ezelőtt még egyszer utoljára összeállt a Boros – Bochkor páros, méghozzá a Retro rádióban. Bochkor Gábor egykori kollégáját széles mosollyal, pacsival és puszival várta, Boros Lajos pedig úgy ült be a mikrofon mögé, mintha mi sem történt volna, kacagásuk betöltötte a stúdiót.