promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szilágyi Liliána visszatért Magyarországra, de azonnal besokallt, elhagyja az országot: ide tart

Szilágyi Liliána visszatért Magyarországra, de azonnal besokallt, elhagyja az országot: ide tart

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Alig tért vissza szülőhazájába, máris menekülni akar és jó oka van rá. 

Szilágyi Liliána neve az elmúlt évben többször is szerepelt a címlapokon, főként a családon belüli erőszak vádjai és az ebből fakadó jogi ügyek miatt. A volt válogatott úszónő 2021 végén hozta nyilvánosságra, hogy édesapja, Szilágyi Zoltán, gyerekkorában testileg és lelkileg bántalmazta, illetve zaklatta őt. A vádakat követően édesapja becsületsértés miatt perelte be lányát.

2023-ban aztán több jelentős fejlemény is történt az ügyben: az év végén született bírósági ítélet szerint a molesztálási vádak elévültek, így a rendőrség lezárta a nyomozást. Csakhogy a becsületsértési per továbbra is folytatódik.

Szilágyi Liliána a jogi csatározások közben nyíltan beszélt a médiának a gyógyulási folyamatáról és a trauma feldolgozásáról. Egy interjúban elmondta, hogy a nyilvánosság elé lépése nagyban hozzájárult a gyógyulásához, és fontosnak tartja, hogy másokat is bátorítson a saját történetük megosztására​.

Az elmúlt év eseményei, különösen a bírósági döntések, komoly hatással voltak Szilágyi Liliána életére és pályafutására is. A korábbi Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő visszavonult az élsporttó és nemrég Mexikóba költözött, hogy új életet kezdjen. Költözésének egyik fő motivációja az volt, hogy távol kerüljön a nyilvánosságtól és a folyamatos stressztől, melyet a családon belüli erőszakról szóló vádjai és az azokkal kapcsolatos jogi ügyei okoztak​.

Mexikóban Szilágyi Liliána többféle munkát vállalt: az Instagram-oldalán rendszeresen posztol arról, hogy modellkedik, de mint kiderült jógaoktatóként dolgozik, valamint szállodai takarítói munkákat is végez​. Egy friss interjújában elárulta, az új környezet és a munkák segítettek neki újraépíteni önmagát és megtalálni a belső békét.

Liliána azt is elmondta, hogy az elmúlt fél évben közelebb került ahhoz, hogy hogyan tudja önmagát jól szeretni, és a Mexikóban töltött idő alatt új barátokra tett szert, különösen egy jógaközösségen belül​, mellyel a dzsungelbe is elvonult egy kis időre. 

Fájó emlékek fűzik Magyarországhoz, Peller Mariannak elárulta, amióta hazajött, nagyon sokat írt. Éppen ezért tervei szerint októberben visszatér Mexikóba, miután nyáron Európában utazgatott és közös programokat szervezett új barátaival​.