promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nem várt fordulatot vett Szilágyi Liliána élete a bírósági meghurcoltatás után: nulláról kellett felépítenie az életét

Nem várt fordulatot vett Szilágyi Liliána élete a bírósági meghurcoltatás után: nulláról kellett felépítenie az életét

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A korábbi ifjúsági olimpiai bajnok úszónő, Szilágyi Liliána új életet kezdett Mexikóban, ahol több lábon kell megélnie.

Szexuális zaklatás, becsületsértés, súlyos vádak - legelőször ez jut eszünkbe, ha meglátjuk Szilágyi Liliána fotóját. Ám nem volt ez mindig így. A fiatal lány a legnagyobbak között lehetett volna, ha nem siklik ki ilyen korán az élete.

Az 1996-ban született lány sokáig a magyar úszósport legnagyobb tehetségei közé tartozott, 2014-ben 100 méter és 200 méter pillangón is aranyérmes lett a nankingi ifjúsági olimpián, de két évvel korábban, már az ifjúsági Eb-n is győzött utóbbi versenyszámban. 

Szilágyi - akit később Hosszú Katinka egykori férje, Shane Tusup is edzett - a 2016-os riói ötkarikás játékokon is részt vett, azonban a 2021-re halasztott tokiói olimpián már testi és lelki fáradtságra hivatkozva nem indult el, majd jelezte, hogy egy ideig szünetelteti pályafutását. Döntése sokakat meglepett, de rajongóinak nem volt más választása, mint beletörődni a döntésébe. Ezt követően olyan titkok láttak napvilágot, amire senki sem számított.

Szilágyi Liliána bevallotta, hogy apja zaklatja 

A most 27 éves úszónő 2021 decemberében okozott teljes döbbenetet, amikor a közösségi oldalán több hosszú bejegyzésben fedte fel, hogy édesapja, egyben korábbi edzője, Szilágyi Zoltán "testileg és lelkileg is terrorizálta, kihasznáta és több esetben szexuálisan zaklatta. 

Az ifjúsági olimpiai bajnok úszónő elmondása szerint tizenkilenc éves volt már, amikor az apja befektette az ölébe, és elkezdte simogatni az alsó hastáját, majd a nadrágjába is belenyúlt, ahol a szeméremdombját érintette meg. Mindezekről azt is mondta, úgy érzi, apja vonzódott hozzá, de ezt az érzését nem tudta kezelni, de közben a hatalmát is gyakorolta felette. Szilágyi azt is elárulta, az apja megpróbálta őt az anyja ellen fordítani. Egy olyan esetet is említett, amikor apja fojtogatta őt, és közben arra gondolt, hogy meg fog halni. 

Többször hangsúlyozta már az elmúlt években a tehetség, hogy a vele történtek miatt mentális és pszichés problémái lettek.

Az egykori sportoló által elmondottakat többen is megkérdőjelezték, és eleinte az akkori párja, Lengyel Zsombor is nehezen hitte el, hogy mindaz, amit hall, igaz. Ám Liliána azt is megosztotta többekkel, hogy az apja nem engedte, hogy találkozzon a barátjával, illetve egyáltalán nem is engedte meg neki, hogy bárkivel szerelmi viszonyt folytasson. 

Az apuka sokakat feljelentett

Szilágyi Liliána drámai vallomását követően a civilben ügyvéd Szilágyi Zoltán rágalmazás és becsületsértés miatt büntető feljelentést tett a lánya ellen, illetve a Liliána ügyével foglalkozó, a Magyar Úszó Szövetség által felállított Eseti Bizottság valamennyi tagja ellen az őt elmarasztaló megállapításaik nyilvánosságra hozatala után, de a hosszasan elhúzúdó eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette a törvényszék. 

Mindeközben a rendőrség nyomozást indított a korábbi sportoló állításai alapján, amit végül 2023 decemberében megszüntettek. 

A rendőrség lezárta a nyomozást, az a döntés született, hogy a szóban forgó, Liliána által elmondott cselekmények elévültek. Ahogyan az origo.hu is olvasható: "másfél tucat tanút kértünk beidézni a bizonyítási eljárás keretében, de egyelőre nincs még időpontja annak, hogy mikor folytatódhat az ügy"- mondta dr. Keviczki István ügyvéd, Liliána jogi képviselője.

Ezt követően a korábbi úszónő édesapja által indított perek folytatódtak, ám miután Szilágyi Zoltán nem jelent meg az április 30-ra kitűzött tárgyaláson, a bíróság úgy tekintette, hogy ejtette a vádakat.

Az azonban még mindig nem látott napvilágot, hogy a történetből mi igaz és mi nem. De bizonyára sokan kíváncsiak az igazságra. Információink szerint a fiatal lány év elején Mexikóba költözött, ahol teljesen más irányt vett az élete. A volt úszó közeli ismerőseinek elmondása alapján szállodákban vállal takarítást, közösségi oldalának tanúsága szerint azonban jógaoktatóként és szabadúszó modellként is dolgozik.