promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rónai Egon is megszólalt Hámori Luca botrányos meccséről, népszerűtlen véleményt osztott meg, ebből még gond lehet

Rónai Egon is megszólalt Hámori Luca botrányos meccséről, népszerűtlen véleményt osztott meg, ebből még gond lehet

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Az ATV műsorvezetője nem rejtette véka alá a véleményét a tegnapi összecsapásról.

Elképesztő izgalmakat tartogatott a tegnapi nap a párizsi olimpián. Aligha volt már ilyen, de az egész világ egy magyar lánynak drukkolt, aki nagyon méltatla helyzetbe került az olimpiai bizottság döntése miatt. Hámori Lucának tegnap a magas tesztoszteronszinttel rendelkező, ennek ellenére női kategóriában induló Imane Heliffel  (vagy Khelif, mindkét verzió helyes) kellett összemérnie az erejét. A magyar lány pedig minden erejét, tudását, taktikáját bevetve végül alulmaradt, nem ő nyerte meg az összecsapást.

A mérkőzés közben Luca gyakran elkeseredetten szólalt fel, látszott, hogy nagyon bántják a történtek és egészen hamar világossá vált az is, hogy veszteni fog, ám ő ennek ellenére egészen a legvégéig hősiesen harcolt. Rengeteg embert foglalkoztatott a téma és bár Imane közösségi média oldalán rengeteg támogató kommentet kap, aiben biztosítják őt arról, hogy amit csinál, az remek, az általános közvélemény mégis az, hogy nem kellene engedni őt a női kategóriában indulni.

A meccset itt tudjátok visszanézni:

Bármennyire is elkeseredett volt Luca az eredménytől, a meccs utáni viselkedésén ez nem látszott, hihetetlenül sportszerűen reagált ellenfele győzelmére. Bár a meccs alatt is hihetetlenül büszke volt rá az ország, az ahogyan ellenfeléhez hozzáállt, az egész világ számára példaértékű lehet.

Ez tetszett meg Rónai Egonnak is, aki Facebook bejegyzésben fejtette ki véleményét a meccsről, amivel azonban sokan nem értettek egyet. Az ATV műsorvezetője szerint a közöttük lévő különbségekről nem tehettek a sportolók, ezt a mondatát azonban többen támadták, hiszen Imane maga választotta a boxolást, ahogyan azt is dönthette volna el, hogy hol szeretne indulni.

Szerencsétlen, sziszifuszi helyzet ez, hiszen valahol tényleg egy vékony határvonalon mozog ez, azonban a testfelépítését és az izmait megnézve mindenképpen megállapíthatjuk, hogy rengeteget számít a túlzott tesztoszteron termelés.

Rónai Egon véleményét ide kattintva tudjátok elolvasni: