promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Dávid és Góliát szituációba került a kikészült Harry herceg, megint Meghan Markle miatt áll a bál

Dávid és Góliát szituációba került a kikészült Harry herceg, megint Meghan Markle miatt áll a bál

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Harry herceg ismét megszólalt, és egy interjúban árult el eddig nem ismert részleteket harcairól, és arról, ezekben milyen szerepe volt feleségének, Meghan Markle-nek.

Harry herceg egy váratlan interjút adott, melyben részletesen mesélt arról, mekkora fenyegetést érez, ami a családja ellen irányul, hogy milyen jogi csatározásoknak lett kitéve és hogy mi a helyzet most feleségével, akit a brit bulvársajtó szétcincált. Ez volt az első alkalom, hogy Harry beszélt a Mirror Group Newspapers ellen tavaly elért monumentális győzelméről, amikor a bíróság is kimondta, hogy a hangpostáját lehallgatták, és hogy a magánjellegű információit jogtalanul szerezték meg az MGN tulajdonában lévő újságok. 

Két további, a kiadó ellen indított pert ejtettek, miután a királyi család kártérítést kapott, a Mirror Group pedig megtérítette a jogi költségeit. Az interjúban Harry „monumentális győzelemként” üdvözölte az eredményt. Ugyanakkor Harry ügye a News Group Newspapers ellen — mely a Sun és az időközben megszűnt News of the World tulajdonosa — még folyamatban van. 

Harry a sajtóval folytatott jogi csatározásait "Dávid és Góliát szituációnak" nevezte, és azt mondta, hogy ügyvédek és magas rangú médiavezetők is részt vettek a botrányban, azt állítva, hogy "egészen a legfelsőbb szintekig ment":

"Ez egy Dávid kontra Góliát helyzet. A Dávidok a felperesek, a Góliát pedig ez a hatalmas médiavállalat. Megpróbálok igazságot szolgáltatni mindenkinek. Nem hiszem, hogy van nálam alkalmasabb ember a világon, aki ezt végig tudná vinni."

A herceg állítása szerint a bulvársajtó elleni küzdelem iránti elkötelezettsége volt a közte és a királyi család közötti feszültségek "központi eleme". Harry elmondta, hogy halála előtt sokat beszélgetett nagymamájával, a néhai Erzsébet királynővel, és hogy a bulvársajtó elleni harcát ő is támogatta.

A herceg azt is elárulta, hogy nem fogja visszavinni feleségét, Meghan Markle-t az Egyesült Királyságba, mert félti a biztonságukat a rengeteg negatív cikk miatt, melyek napról napra megjelennek feleségéről. Arra a kérdésre, hogy a bulvársajtóval folytatott bírósági csatározásokon keresztül akarja-e magára vonni a figyelmet, úgy felelt:

"Amúgy is több mint elég figyelem irányul rám és a feleségemre... Eljutottunk arra a pontra, hogy csak egyetlen emberre van szükség, aki olvassa ezt a dolgot és cselekszik az olvasottak alapján... És akár késsel, akár savval, akármivel... És ezek olyan dolgok, melyek mélységesen aggasztanak. Ez az egyik oka annak, hogy nem hozom vissza a feleségemet ebbe az országba."