promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A Vatikán is megszólalt a botrányos olimpiai megnyitó kapcsán, ezt nem teszik zsebre a szervezők

A Vatikán is megszólalt a botrányos olimpiai megnyitó kapcsán, ezt nem teszik zsebre a szervezők

Borítókép:  Profimedia/Alessia Giuliani/Catholic Press Photo
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Mindenki biztos volt abban, hogy a katolikus egyház is reagál a botrányba fulladt olimpiai megnyitóra, most pedig megtették és ebben nem lesz köszönet.

Óriási felháborodás övezte a párizsi olimpia megnyitóját, a szervezők pedig vegyes reakciókat adtak a globális botrányra: az egyik szóvivő például azzal kavart nagy port, hogy elismerte, Thomas Jolly kreatív igazgató da Vinci "Az utolsó vacsora" című festményéből merített ihletet. Mások azt állították, hogy nem akartak megsérteni senkit, és csupán a görög mitológiára akartak utalni.

Számos keresztény hitvallású vezető és híresség adott hangot csalódottságának az ábrázolás miatt világszerte, most azonban maga a katolikus egyház is állást foglalt az ügyben. A Vatikán szombat este kiadott közleménye szerint "nem szabadna, hogy sok ember vallási meggyőződését kigúnyoló célzások legyenek" egy olimpiai megnyitón. A közleményben nem rejtették véka alá, mit gondolnak valójában:

"A Szentszéket elszomorították a párizsi olimpiai játékok megnyitó ünnepségének bizonyos jelenetei, és csak csatlakozni tud azokhoz a hangokhoz, amelyek az elmúlt napokban felemelték sajnálatukat a sok kereszténynek és más vallások hívőinek okozott sérelem miatt."

Arra is rámutattak, hogy egy olyan rangos eseményen, ahol az egész világ összejön, hogy közös értékeket osszon meg egymással, nem szabadna, hogy sok ember vallási meggyőződését gúnyoló célzások hangozzanak el. 

Noha a megnyitó több eleme is megbotránkoztatta a nézőket, a kritikusokat azonban az dühítette fel leginkább, hogy úgy tűnt, a ceremónia egyik jelenete Az utolsó vacsora című da Vinci festményt ábrázolja, csak éppen transzvesztitának öltözött emberekkel.

Forrás: Vatican News