promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ez a valaha volt legszörnyűbb közlekedési baleset, oszlop tépte szét az áldozatot, a holttest egyik fele a mai napig nem került elő

Ez a valaha volt legszörnyűbb közlekedési baleset, oszlop tépte szét az áldozatot, a holttest egyik fele a mai napig nem került elő

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Ennél borzasztóbbat el sem lehetne képzelni, esély sem volt a túlélésre.

A közlekedés veszélyes társasjáték, és sajnos nagyon sokan nem tartják be a szabályokat. Hajlamosak elfeledkezni arról, hogy elég egyetlen apró hiba vagy figyelmetlenség, és máris végzetes balesetet szenvedhetnek, vagy éppen okozhatnak.

Az esetek nem elhanyagolható részében a vannak vétlen felek is a karambolokban. Akár utasként, akár egy másik járműben, és hiába a legnagyobb gondosság, mások hibája ellen nem sokat tudnak tenni. A legtöbbször gyorshajtás, a telefon babrálása, esetleg ittas vezetés okozza a tragédiákat, a hatóságok pedig látszólag hiába kampányolnak, egyesek nem hajlandók tudomásul venni a veszélyt.

Ezúttal egy különösen megrázó esetről lesz szó, amely Németországban történt öt évvel ezelőtt. Egy hatvanas éveiben járó sofőr kihasználta, hogy az autobahnon nincs sebességkorlátozás, és teljes erővel a gázba taposott 560 lóerős Audi RS6-osának volánja mögött.

Legalább 200 km/órával haladhatott, amikor egy kamion kijött elé a sávba az A81-esen, az Audi sofőrjének pedig már nem volt lehetősége elkerülni az ütközést. Épp a teherautó vontatmányának egyik kerekét kapta el, ami megdobta a személyautót, egyenesen neki egy oszlopnak.

Az Audi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, lényegében darabjaira szakad és csupán a hátuljából lehetett megállapítani, hogy milyen márkájú autóról van szó. A sofőrje azonnal életét vesztette, a szörnyű beszámolók szerint pedig testének egy része azóta sem került elő.

A felvételeket elnézve nem meglepő, hogy Németországban is egyre többen emelik fel a szavukat a sebességkorlátozás mellett, hiszen rengetegen használják versenypályának az autobahn-t, figyelmen kívül hagyva a biztonságos tempót, tudomást sem véve arról, hogy vezetési képességeik közelébe sem érnek ahhoz, hogy egy több száz lóerős járművet kontrollálni tudjanak.