promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Olyasmi történt Lenny Kravitz budapesti koncertjén, amitől teljesen kiakadt a világhírű zenész rajongója

Olyasmi történt Lenny Kravitz budapesti koncertjén, amitől teljesen kiakadt a világhírű zenész rajongója

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Miért van erre szükség? Régebben még sokkal többen meg tudták élni a pillanatot.

Évről-évre világsztárok sora látogat Budapestre, tavaly járt itt a Guns N’ Roses, néhány hete Ed Sheeran, a napokban pedig Lenny Kravitz. Bármekkora névről is legyen szó és bárhol is lépjenek fel, van egy közös pont, amivel sokszor sem a zenészek, sem pedig a koncertre járók nem tudnak mit kezdeni.

Ez pedig a folyamatos videózás, ami miatt lényegében úgy tűnik, hogy a többség a telefonján keresztül figyeli a koncertet, ez pedig jelentősen tompítja az élményt, és a zenekarok is joggal érezhetik, hogy a figyelem nem feléjük irányul, hanem egy képernyő felé.

Nem véletlen, hogy a téma miatt a Guns szerepelt a felsorolás első helyén, hiszen 1991-ben Axl Rose nemes egyszerűséggel leugrott a közönség soraiba balhézni, majd félbeszakadt a koncert is, hiszen annak ellenére is fotóztak a küzdőtérről, hogy mellőzésére a frontember direkt felhívta a figyelmet. Óriási balhé tört ki, többen megsérültek, komoly károk keletkeztek, Axl pedig járhatott utána egy darabig a bíróságra.

Lenny Kravitz budapesti koncertjén szerencsére ilyesmi nem történt, de tökéletesen példázza, mekkorát fordult a világ pár évtized alatt. A Threads-en olvasható poszt épp azt nehezményezi, hogy miért a telefonjukkal vannak elfoglalva az emberek:

„Megélni a pillanatot. Nem vagyok egy nagy koncertre járó, így meglepődtem, hogy a tegnapi Lenny Kravitz koncerten szinte mindenki a telefonjával végig videózta az eseményt. Miért nem lehet megtisztelni a zenészt azzal, hogy hallgatod a zenéjét és nem olyan videókat gyártasz, amit sosem fogsz visszanézni? Vagy csak azért veszik tizenezrekért a jegyeket, hogy ki tudja posztolni instára, hogy milyen vagány koncerten van?”

A válasz ezúttal sem maradt el, és lássuk be, ebben is van valami:

„Én is videózok mindig, ettől még élem a koncertet is. Vissza is szoktam nézni. Jó emlék. Megosztom storyban, mert nem mindenki tud eljutni és legalább így mások is látják. Nem vagányságból teszem ki. Nyilván nem adja át a koncert hangulatát annak, aki nem volt ott.”

És hogy mi történt anno a Guns koncertjén egy kósza fotó miatt? Hát ez!