promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ördög Nóra nem tudott tovább hallgatni: 50 ezer forintot kínált neki az RTL, éjszakákon át sírt, terhessége miatt alázta meg a csatorna

Ördög Nóra nem tudott tovább hallgatni: 50 ezer forintot kínált neki az RTL, éjszakákon át sírt, terhessége miatt alázta meg a csatorna

Borítókép:  Profimedia/Trenka Attila
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A műsorvezetőt ért bánásmód elfogadhatatlan volt, döbbenetes részleteket árult el az RTL-től való távozásáról Ördög Nóra.

Már egy évtizede annak, hogy Ördög Nóra váratlanul távozott az RTL-től és egyenesen a TV2-höz igazolt. Nem csupán a nézőket, de a csatornát és a munkatársait is megdöbbentette a műsorvezető döntése, hiszen egy nappal azelőtt, hogy bejelentette a távozását, még az RTL Híradóban is feltűnt.

Mivel távozásának körülményei egészen idáig nem lettek tisztázva, csak találgatni lehetett, hogy mi állt a drasztikus lépés mögött. Ördög Nóra gyakornokként kezdett az RTL-nél, és a Kölyökklub hozta meg számára az országos hírnevet. Később aztán vérbeli műsorvezetővé nőtte ki magát és jött a Reggeli című műsor, majd a Szombat esti láz Stohl Andrással, majd a Csillag születik és az X-Faktor, melyeknek háziasszonya volt.

Aztán 13 év után, 2014-ben azzal sokkolta a nézőket, hogy egyik napról a másikra a TV2-höz igazolt. A műsorvezető most Kadarkai Endre műsorában árulta el, mi történt valójában, mi vezetett ahhoz, hogy több mint egy évtized után egyik napról a másikra hátat fordított a csatornának.

Elmondta, akkoriban már "nagyon-nagyon terhes" volt kisfiával, aki augusztusban született, maga a botrány pedig július végén csúcsosodott ki. 8 hónapos terhesen vitte be a felmondólevelét, amit számtalan álmatlan éjszaka és idegeskedés előzött meg, s bár 13 évet töltött az RTL köreiben, javarészt keserű emlékeket hozott magával a csatornától:

"Jóérzéssel azóta sem tudtam az RTL Klubra gondolni. Csakis azokra a barátaimra, akikkel ott együtt dolgoztam és akik közül azóta nagyon sokan a kollégáim is a TV2-nél… De azért ott maradt egy csomó feldolgozatlan trauma, amit én dédelgettem magamban. Könnyebb volt drasztikus döntéssel egy új helyen, tiszta lappal indulni. Megbecsültség, férfiakkal való bánásmód, kontra a velem szembeni bánásmód, az érdektelenség... Az én bűnöm az volt, hogy elmentem szülni egy gyereket és ugyanannyi időt töltöttem távol, mint azok a férfi kollégák, akik akkor éppen nem vezettek műsort."

Míg ő GYES-en volt, az EKHO-s fizetés miatt a normál fizetés helyett 50 ezer forintot kapott volna, eközben azonban férfi kollégái ugyanúgy kapták a teljes fizetésüket, s bár ezt jelezte a vezetőségnek is, segélykiáltása süket fülekre talált. Azóta is úgy érzi, élete egyik legjobb döntése volt, hogy búcsút intett az RTL-nek, ennek pedig a fentieken túl egy nagyon nyomós oka volt:

"Az RTL-ben általában az volt az érzésem, hogy érezd megtiszteltetésnek, hogy nálunk dolgozhatsz, közben jött egy nagyon kontrasztos, mi nagyon megtisztelve éreznénk magunkat, ha nálunk dolgoznál megkeresés, és akkor azt éreztem, inkább azt választom! Nagyon jó döntés volt!"