promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Az FBI lesokkolta az amerikaiakat, a nyomozók kétségbe vonták a Donald Trump elleni merényletet

Az FBI lesokkolta az amerikaiakat, a nyomozók kétségbe vonták a Donald Trump elleni merényletet

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Az FBI szerint több kérdés is felmerült a Donald Trump elleni merénylet kapcsán, ami miatt most mindenki feszülten várja a fejleményeket. 

Christopher Wray FBI-igazgató szerdán egy maratoni tanúvallomás során elárulta, hogy a nyomozók még mindig nem tudják, hogy Donald Trump volt elnököt golyó vagy repeszdarab súrolta-e a merényletkísérlet során.

Az órákon át tartó ülés során Wray kétszer is elmondta a törvényhozóknak, hogy az FBI még mindig azon dolgozik, hogy kiderítse, pontosan mi találta el a volt elnököt a jobb fülén a pennsylvaniai Butlerben tartott nagygyűlésen. Később a meghallgatás során a bizottság elnöke, Jim Jordan képviselő megkérdezte Wrayt, a nyomozók tudják-e, hogy a Thomas Matthew Crooks által kilőtt nyolc lövedék hová került a lövöldözés után. Wray erre közölte:

"Felmerültek kérdések azzal kapcsolatban, hogy egy golyó vagy repesz találta-e el a fülét. Ahogy most itt ülök, nem tudom, hogy az a golyó - amellett, hogy a súrolta -, máshol is landolhatott-e."

A republikánus nemzeti kongresszuson néhány nappal a merényletkísérlet után Trump azt mondta, hogy a golyó csak pár centire volt attól, hogy megölje; a volt elnök egykori orvosa, Ronny Jackson azonban később egy talkshow-ban arról beszélt, hogy a lövedék elég messze volt a fejétől ahhoz, hogy súlyos bajt okozzon. 

Miközben a merényletkísérlet ügyében folyó nyomozás javában folyik, Wray eddig nem ismert információkat osztott meg a bizottsággal a merénylőről: elárulta, hogy Crooks egy héttel a merényletkísérlet előtt megpróbált utánajárni az interneten, milyen messze volt a lövész John F. Kennedy volt elnöktől, amikor 1963-ban merényletet követtek el ellene, melynek következtében életét vesztette.

Forrás: CBS