promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Tóth Gabi ijesztő dolgokat mesélt a táborukról: megviselte mindaz, amit a gyerekektől hallott

Tóth Gabi ijesztő dolgokat mesélt a táborukról: megviselte mindaz, amit a gyerekektől hallott

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Tóth Gabinak nem volt könnyű ez a tábor, bár sok élménnyel gazdagodott, azért ijesztő dolgokat hallott a gyerekektől.

Véget ért Tóth Gabi és Papp Máté Bence közös tábora, és már most biztosak benne, hogy jövőre is folytatni szeretnék, mert az énekesnő állítása szerint a gyerekek közül többen is érdeklődtek náluk, hogy mikor lehet jelentkezni a következő Egy a ritmusunk-ra. Tóth Gabi örömmel osztotta meg pozitív élményeit a táborral kapcsolatban, ugyanakkor megviselte, amikor szembesült azzal, hogy a gyerekek közül milyen sokan váltak már molesztálás áldozatává, és milyen sokukat bántalmazzák az iskolában.

Gabi a Borsnak mondta el, hogy jobban sikerült a tábor, mint várták. Külön megemlítette Abkorovits Róbert mester coach-ot, akinek köszönhetően egészen máshogy alakultak a barátságok, máshogy tudtak megnyílni a gyerekek és le tudták küzdeni a félelmeiket. Az énekesnőt külön örömmel töltötte el, hogy a tábor végén több szülő is odament hozzájuk megköszönni, mert voltak olyan gyerekek, akik felhúzott vállal érkeztek, a végére pedig rájuk sem lehetett ismerni, annyira felszabadultak és mosolygósak voltak. Az viszont mélységesen megdöbbentette Gabit, hogy milyen sok gyereket bántanak az iskolában.

„Sok lány kért tőlem segítséget, mert tudják, hogy engem is sokat bántottak és nem tudják, hogy hogyan  kell ezt kezelni, nekem pedig van ebben tapasztalatom. Elmondtam nekik, hogy engem is megviselnek a bántások és teljesen normális, hogy ők is így érzik. Nagyon komoly emberi történetekkel találkoztunk”

- mesélte az énekesnő, aki számára ijesztő volt az is, mikor megtudta, hogy a táborozó gyerekek közül milyen sokukat molesztáltak és követtek már az utcán.

Tóth Gabi felidézte az egyik feladatot, amely során papírra kellett felírnia mindenkinek név nélkül az egyik félelmét. Ezután felolvasták őket és jelentkezni kellett annál, ami másnak is félelmet okoz, illetve annál is, ami nem. Így aztán közösen meg tudták beszélni azokat a dolgokat, amik gátat okoztak a gyerekeknek. Az énekesnő szerint volt 6-7 lány, akik akkor jelentkeztek, mikor az utcán való molesztálás volt a téma; a lányok azt mondták, követték már őket a tömegközlekedésen, és beszólogattak nekik.

Tóth Gabi hozzátette, hogy ő maga is leküzdött egy nehéz akadályt a táborban, ugyanis nagyon nem bírja a hőséget, és a kánikula közepén táncolni, aktívan ugrálni és részt venni a programokban nem volt neki könnyű. Neki ez az egész, hogy ilyen sok gyerekkel kell foglalkoznia, újdonság volt, egyfajta bátorságpróba, de Papp Máté Bence számára nem, hiszem régóta tanít gyerekeket táncolni.

„Dolgoztam már korábban fiatalokkal, mentoráltam őket, tanítottam énekeket, de most, hogy a népi kultúrát is megismertethettem velük és továbbadhattam nekik, ez egészen lenyűgöző volt. Nagyon megható volt azt hallani, hogy szünidőben a tanult népdalokat énekelgetik és próbálják táncolni. Még ha nem is lesznek később táncosok, tudni fogják, hogy milyen egy mezőségi vagy egy szatmári tánc”

- mondta az énekesnő.


Gabi a tábor utolsó napja után egy csoportképet, illetve egy közös fotót rakott ki szerelmével, Papp Máté Bencével, és mellé azt írta, hogy folytatják, tehát biztos, hogy jövőre is szerveznek egy ilyen tábort.

„Ilyen fáradtak ritkán vagyunk, de olyan csoda hét volt a gyerekekkel, hogy csordultig van a szívünk! Újra látom, hogy a jó emberek köztünk járnak és a hitem, szerelmem erősebbé vált, mint valaha! Átadni azokat a dalokat, táncokat, amiket ránk hagytak, az szívbeemelő érzés! Hallani az énekeket és látni azokat a táncokat, amiket megtanítottunk a táborozóknak… nem lehet szavakkal kifejezni! Együtt leküzdöttünk félelmeket, feldolgoztunk traumákat és barátságok születtek.. együtt énekeltünk a tábortűznél, íjászkodtunk, lovagoltunk, karaokeztunk, táncházaztunk, sírtunk egymás vállán, …Bebizonyítottuk, hogy EGY A RITMUSUNK, ÖSSZETARTOZUNK! MERT A CSODA BENNÜNK VAN ÉS ÉLNI ÉRDEMES! KÖSZÖNJÜK A BIZALMAT! FOLYTATJUK