promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Saját családját akarta lemészárolni az alkoholista főbérlő, halálfélelme volt a lakóknak, akikhez a rendőrök elől menekült

Saját családját akarta lemészárolni az alkoholista főbérlő, halálfélelme volt a lakóknak, akikhez a rendőrök elől menekült

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Hajmeresztő válasz érkezett egy egyszerűnek tűnő kérdésre, erre senki nem számított.

Sok pro és kontra érvet hallhatunk az ingatlanvásárlás kapcsán, van olyan, aki a saját tulajdont részesíti előnyben, míg más az albérletre esküszik. Durva példák akár a főbérlők, akár a hitelek kapcsán is vannak, de ezt az esetet olvasva ezerszer inkább a bank, mint egy agresszív, alkoholfüggő főbérlő.

Mint sok más történet, ez is a Threads-ről indult ki, miután egy felhasználó feltette a kérdést: Miért is olyan fontos birtokolni valamit? Azzal indokolta a kérdés, hogy sokkal szabadabban élhet albérletben:

„100 misis lakásban lakom 25 évesen, míg mások a panel törlesztőjét fizetik 20 éven keresztül”

– írta, a válaszra azonban nem kellett sokat várnia, ám erre az ingatlanvásárlós érvre valószínűleg ő sem számított:

„Hogy a ház tulaja amit bérelsz, ne essen be az éjszaka közepén részegen, miután megpróbálta meggyilkolni a családját és a rendőrség elől menekült, aztán egy hétig együtt kelljen élnetek, miközben te félted az életed, mert egy alkesz és hiába dugtátok el a saját piáitok, amiket évek óta tartogattok, éjszakánként mind megitta. Majd ezen horrorisztikus hét után kidobjon titeket az albiból, majd kidobja a cuccaitok az udvarra, amíg ti próbáltok költözködni, és sos-ben elpakolni valahova egy háznyi cuccot”

– írta egy hozzászóló, aki ezt követően még azt is hozzátette, hogy a főbérlő ezután részegen zaklatta őket, pénzt követelve, ugyanis rájuk akarta fogni, hogy tönkretették a házát, miközben ő maga okozott kárt benne ittasan.

„Ez volt az a pont, amikor eldöntöttük, hogy saját ház kell”

– zárta megdöbbentő sorait.

Persze volt olyan is, aki jött a klasszikus érvekkel, miszerint nem jó egy pénzintézettől függővé tenni az életünket, könnyebb szabadulni egy albérletből. Míg más azt írta, hogy a fix hiteltörlesztő elinflálódik 20 év alatt és egy felújított lakást eladva könnyen sok pénzt lehet keresni, az albérletárak pedig egyre csak nőni fognak – mindegyikkel lehetne vitatkozni, kivéve az agresszív főbérlős sztorit. Azzal nehezen.