promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország sorsdöntő napjának évszáma feltűnt egy rendszámtáblán, az első világháborúhoz vezető merénylet legbizarrabb momentuma ez

Magyarország sorsdöntő napjának évszáma feltűnt egy rendszámtáblán, az első világháborúhoz vezető merénylet legbizarrabb momentuma ez

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Ferenc Ferdinánd halálához kötődően olyan összefüggésre bukkantak, amitől megfagy a vér az ereinkben.

Annak az autónak, ami Ferenc Ferdinánd főherceget szállította az ellene elkövetett merénylet napján, olyan rendszámtáblája volt, mintha csak maga Nostradamus helyezte volna fel a járműre, négy évvel később hatalmas jelentőséget nyert a rajta szereplő számsor.

1914. június 28-a örökre megváltoztatta Európa és a világ történelmét: Ferenc Ferdinánd főherceg és hitvese, Chotek Zsófia ellen merényletet követett el Szarajevóban a Fekete Kéz nevű szerb nacionalista terrorszervezet embere még diákkorú embere, Gavrilo Princip, többször rálőtt a királyi párosra és mindketten életüket vesztették.

Princip ezzel egy olyan okfolyamatot indított el, amelynek eredményeként kitört az első világháború – noha ez inkább ürügy volt, mintsem tényleges indok, az azt megelőző századok kisebb háborúi, valamint a gyarmatosítás okozta feszültségek miatt már évtizedek óta ott lógott a levegőben egy nagy világégés.

Néhány órával azelőtt, hogy agyonlőtték volna őket, Ferdinánd már túlélt egy merényletkísérletet, akkor Nedeljko Cabrinovic próbálta meg kioltani az életét egy gránát segítségével. A trónörökös azonban nem menekült el Boszniából, folytatta útját és éppen sérült férfiakat akart meglátogatni, amikor a végzetes merénylet történt.

Ferenc Ferdinánd és Chotek Zsófia egy olyan járművel utazott, amelynek „A111 118” volt a rendszáma. Hogy ez miért fontos? Amennyiben szétválasztjuk a számokat, kijön a 11 11 18, angolszász dátumírási módszerrel pedig ez 1918. november 11-ét jelzi, amikor is az első világháborút lezáró fegyverszünetet aláírták.

Mike Dash, a Smithsonian Intézet kutatója elmondta, hogy először Brian Presland fedezte fel ezt az összefüggést a bécsi múzeumban, ahol kiállították az autót. Presland egy korábbi interjúban elmondta, hogy először alig akartak hinni a szemüknek, amikor erre az összefüggésre rájöttek, hogy a rendszámtábla megjósolhatta a világháború végét.

Az Osztrák-Magyar Monarchia számára katasztrofális véget ért az első világháború, Magyarországot különösen súlyosan büntették a Trianoni Békediktátumban. Habár feltehetően csak egy furcsa egybeesés, tényleg nagyon érdekes, hogy a rendszámtábla hajszálpontosan megegyezik a fegyverszünet dátumával.

Ha esetleg frissíteni szeretnéd az első világháborús történelemtudásod, kattints erre a videóra:

(Forrás: Sky News)