promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ezt gondolják valójában a magyarokról a britek, meglepően vélekednek rólunk

Ezt gondolják valójában a magyarokról a britek, meglepően vélekednek rólunk

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A magyar kultúra különleges, de azt nem gondoltuk volna, hogy a britek így látnak minket valójában.

Habár a Brexit előtt jóval több magyar próbált szerencsét az Egyesült Királyságban, a mai napig számos magyar él kint és nap mint nap hallják, hogy mit gondolnak rólunk valójában a britek. Azt ők is aláírják, hogy egy különleges kultúra a magyar, azonban van pár dolog, amit ők teljesen másképp látnak.

Az első és egyik legérdekesebb az a pálinkához való hozzáállásuk: képtelenek felfogni, hogy hogyan bírjuk elfogyasztani a kerítésszaggatót, a legtöbb angliai magyar pedig ugyanarról számolt be. A britek egyszerűen nem tudnak egyben lehúzni egy kupica pálinkát, ehelyett változatos arckifejezésekkel tarkított küzdelemben igyekeznek legyűrni a párlatot, az esetek többségében több körből próbálkozva. 

További érdekesség, hogy a külföldiek jelentős része azt gondolja, hogy mi magyarok többségében vodkát iszunk. Amikor azonban szembesítik őket azzal, hogy ez inkább egy orosz és lengyel szokás, csak legyintenek a pálinkára. Egészen addig, amíg nem adnak a kezükbe egy felespoharat a gyümölcsös nedűvel.

Ha már folyadék: mi magyarok általában citrommal és cukorral vagy mézzel fogyasztjuk a teát, ezt azonban a britek egyáltalán nem tudják hova tenni. Nem értik, hogy mi miért nem teszünk tejet a teába, sőt, ha valaki olyan merész, hogy rá mer kérdezni, van-e méz és citrom, garantált a fancsali, fintorgó arc.

Végül, de nem utolsósorban hoztunk egy olyan meglepő tényt is, amire a legtöbben biztosan nem gondolnának. A magyarok minden évben alig várják, hogy elérkezzen a névnapjuk, hiszen ekkor összejön a család, és együtt ünneplünk. Ha azonban elmondod egy britnek, hogy ma van a névnapod, biztos lehetsz benne, hogy kikerekedik a szeme a döbbenettől, ugyanis náluk egyáltalán nem létezik ilyen és azt sem értik, nálunk miért van ez a hagyomány.