promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő mende-monda terjed a magyarokról körbe a világban, olyan babonát varrtak a nyakunba amit nem tudunk hova tenni
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Külföldiek állítják ezt a magyarokról, de vajon mégis mi alapján?

Három a magyar igazság, háromszor veri ezt kenden vissza Ludas Matyi, egy sör nem sör - a magyar kultúra hemzseg a számos utalásoktól. Bizonyos számok kiemeltebbek másoknál, bizonyos számokat pedig igyekszünk elkerülni.

A 666-ot például nem igazán használják sehol, a Biblia szerint az ördög száma ez. A 7-essel viszont sokszor találkozunk, gondoljunk csak például a 7 vezérre. De mi van például a 96-al? Egy hazánkban élő külföldi érdekes megfigyelést tett ezzel a számmal kapcsolatban. Nem kisebbet állított egy Reddit posztban, minthogy a 96 a magyarok szerencseszáma. Valóban így lenne? És ha igen, mi alapján gondolják így? Utánajártunk.

A posztoló össze is szedi azokat a magyar vonatkozású eseményeket, melyben szerepet kap a 96-os szám:

Megírja, hogy az első királyunk, Árpád fejére 896-ban került korona.

Az első metró Budapesten 1896-ban épült.

A fővárosi építkezést tekintve is talált érdekességet: törvény vonatkozik arra, hogy Budapesten nem épülhet 96 méternél magasabb épület (erre egyébként két darab kivétel van)

Illetve elgondolása szerint a magya Himnusz ideális tempóval történő eléneklése 96 másodpercbe telik.

Utánanézve valóban van ilyen szabály a budapesti építészetet tekintve. A két ezalól kivételt képező épület is megosztja a közvéleményt: egyesek szerint a Bazilika és a Parlament éppen 96 méter magas (ami szintén szimbolikusnak tekinthető, ha elhisszük, hogy a 96-os szám valamiért nagyon fontos a magyaroknak), míg mások szerint ezek egy kicsivel magasabbak, éppen azért, hogy megmutassák, rájuk nem vonatkoznak a szabályok.

A két épület azóta trónfosztottá vált, ugyanis 2022-ben átadták a MOL-csoport új székházát, mely a maga 143 méteres magasságával hogy úgy fogalmazzunk, toronymagasan maga mögé utasította Budapest két emblematikus épületét. Tekintélyes magasságával megközelíti a Gellért-hegyet és nagyon régóta nem adtak át olyan épületet, mely megváltoztatta volna Budapest városképét, így emiatt is különleges ez a torony.

A magyarok babonás nép hírében állnak, de mindenképpen furcsa belegondolni, hogy éppen egy általunk nem ismert szóbeszéd ért körbe a világon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás