promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen, a magyarok egy része még mindig barlangban lakik, ha megtudod az okát, leesik az állad
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kishazánkban megannyi csodálatos település található. Most kiemeltünk egy olyat, ahol nem is akárhol szállhat meg az ember, ha ellátogat oda. 

Noszvaj egy kis község Nógrád megyében. A település történelme nagyon régre nyúlik vissza, és számos kulturális örökséggel rendelkezik. A környék régészetileg is gazdag, és a leletek alapján már az ókorban is éltek itt emberek. A település maga a 13. században említhető először írásos formában, ekkor "Nuzua" néven szerepel a forrásokban.

A középkorban Noszvaj birtokai a székesfehérvári apátság birtokai voltak. A település környékét várak is őrizték, melyek nagy jelentőséggel bírtak a várhoz vezető útvonal védelmében.

Az utóbbi évtizedekben a település turisztikailag is egyre népszerűbbé vált. A közelben található a Noszvaji várrom, amely turisták által is látogatható. Emellett a település gasztronómiai különlegessége, a gyöngyöző bor is híressé tette a vidéket.

Ez a csodás kis település híres a barlanglakásairól. A barlanglakások Noszvajon találhatóak, és a természetesen kialakult barlangokat alakították át lakható helyiségekké. Ezek a barlangok eredetileg a helyi kőbányászat során keletkeztek, és az idők folyamán a helyiek felfedezték, hogy ideálisak lehetnek lakóhelyekként is.

A Noszvaji barlanglakások nagyon egyedülállóak és művészileg megtervezett helyiségeket kínálnak a látogatóknak. Mára sokan átalakították őket kis panziókká vagy vendégházakká, így lehetőség van megtapasztalni ezt a különleges lakhatási formát.

A barlanglakások környezete csodálatosan természetes és csendes, és a falusi hangulatot idézik. A falu szépen karbantartott épületei és festett kapui tovább fokozzák a hangulatot. Noszvaj mindössze néhány kilométerre található Eger városától, ahol számos turisztikai látnivaló, mint például a híres ezeréves templom és a városi tér található.

Noszvaj és a barlanglakások egy kiváló helyszín egy romantikus hétvégi vagy nyaralási célra, vagy akár egy családi kirándulásra is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás