promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A hülyeségnek ára van: egy ősi csempészbarlangból kellett kimenteni a szelfiző influenszert
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sziklamászók közkedvelt, extrém helyszíne az Instargamon is hasít, amikor épp nem hal bele senki.

A délutáni órákban mentőhelikopter hangja rázta fel az egyébként csendes walesi Gower félsziget környékét. Egy szelfiző nőt kellett kimenteni a 30 méter magas sziklán található Culver Hole nevű barlangból, melyet a dagály vágott el a külvilágtól.

Napjaink közkedvelt turisztikai helyét az Instragram influenszerek tették népszerűvé. A Culver Hole egy ősi barlang, amely érdekessége, hogy ablakokkal és ajtónyílással teli kőfal mögé zártak. Manapság az extrémitásokat kedvelő kirándulók az Instagramon osztanak meg képeket a barlang 20 méteres falának megmászásáról.

Feltételezések szerint a barlang falát a 13. vagy 14. században építették galambdúcnak, és a barlangon belül egy lépcső vezet fel a madarak lakhelyéhez. A Culver Hole környékén elterülő partszakasz a csempészek közkedvelt helyszíne volt, a félsziget rejtett öbleivel, magasba tornyosuló szikláival és viharos tengerével. A barlang a 18. és 19. században a csempészet melegágya volt. A helyi kiskirályok szinte büntetlenül tevékenykedtek, több száz embert foglalkoztattak és rejtekhelyül használták a barlangot.

Manapság a veszélyt nem ismerő önjelölt insta és TikTok „sztárok” nehezítik meg a partiőrség életét. Hihetetlen, hogy egy-egy jól sikerül szelfiért és pár ezer lájkért meddig képesek elmenni az influenszerek.  Utánajárásunkat a döbbenet követte, mikor szembesültünk azzal a ténnyel, hogy hány emberáldozatot követeltek már napjainkban is zajló őrült kihívások és „lájkbajnokságok”. Szokták mondani, hogy a népszerűségnek ára van, de ekkora? Az egyik leghíresebb eset az influencer Sofia Cheung nevéhez fűződik, aki a Ha Pak Lai park szikláin egyensúlyozva próbálta élete képét elkészíteni, mikor elvesztette az egyensúlyát és az alatta elterülő mélységbe zuhant. Barátai azonnal hívták a mentőket, de kórházba szállítás közben életétvesztette. Sajnos ez nem egyedi eset, de ezek a szörnyű halálesetek sem fékezik meg az influenszereket és követőiket, hogy egyre beválallósabb és halálosabb helyeken fotózkodjanak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás