promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Belső szervének állapotáról kérdezték állásinterjúján a magyar srácot, a bizarr történetet mindenkivel megosztotta

Belső szervének állapotáról kérdezték állásinterjúján a magyar srácot, a bizarr történetet mindenkivel megosztotta

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Ilyen kérdést azért ritkán tesznek fel, de vajon mi lehetett rá a válasza?

Egy állásinterjún igyekszik mindenki a legjobb formáját hozni, hogy ő legyen a végső befutó. Igen ám, de arra sokszor nem gondolnak, hogy az interjúztató egészen más helyzetben van, és már csak az ebéden, egy jó kávén, vagy a délutáni meetingen jár az esze.

Az interjúk többsége mesterkélt, bár vannak olyan helyek, ahol igyekeznek könnyed hangnemet megütni, a jelentkezők a legtöbbször épp elég feszültek ahhoz, hogy ne tudjanak lelazulni.

Azonban most egy olyan történet jelent meg a Threads-en, ami után valószínűleg a munkakereső is csak elkerekedett szemekkel meredt maga elé, azon gondolkodva, hogy jól hallotta-e, amit mondtak neki:

„…nálunk a csapat gyakran összejár szórakozni, ez számunkra fontos. Egy kérdésünk lenne még: A májad ugye egészséges?”

– tették fel a nem mindennapi kérdést.

Az állásinterjú-gyűjteményben voltak még hasonlóan furcsa esetek:

„Cégvezető bejön, fejét lehajtja az asztalra. Int, hogy folytassuk. 2 mondat után lerakott fejjel: »Elnézést, nagyon durván másnapos vagyok, az egyik ügyfél privát afterjéről jöttem. Hiszek a CV-nek, mikor tudnál kezdeni és milyen bérigényed van?«”

“Sajnos erre a pozícióra nem téged keresünk, de nagyon jól sikerült az interjúd, ezért ajánlanánk két másik pozíciót.”

Ezek mind különböző alkalmakkor történtek, ám a posztoló szerint ezek a jó élmények közé tartoztak. Természetesen vannak olyan esetek is, melyekről ez már nem mondható el, egy másik posztban osztották meg az alábbi sztorit:

„Egy állásinterjú után véletlenül nem töröltem ki a jelentkező mail címét és a kolléganőmnek írtam, hogy: ez ide nem lesz jó, írjátok neki, hogy köszönjük, és még azért beleírtam pár szmájli kíséretében, hogy full hülye hozzá... Aztán vissza is írt.”