promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Túlzásnak érzed a repülőjegyárakat? Ezekkel a trükkökkel jelentős összeget lefaraghatsz a költségekből

Túlzásnak érzed a repülőjegyárakat? Ezekkel a trükkökkel jelentős összeget lefaraghatsz a költségekből

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Itt a nyár, így a nyaralásoké a főszerep. Az elszálló árak miatt azonban sokan azon törik a fejüket, hogyan tudnának lefaragni a repjegyek árából. Ehhez hoztunk most egy kis segítséget! 

Akár a fiatalabb, akár az idősebb korosztályról van szó, manapság már mindenki kétszer is meggondolja, hogy elmegy-e nyaralni ebben az inflációs környezetben. Habár sokan igyekeztek félretenni elegendő pénzt tavaly óta az idei nyaralásra, nagyon sok embernek okoz komoly problémát a pénz.

A kiwi.com felmérése szerint például vannak olyanok, akik hajlandóak voltak lemondani pár dologról azért, hogy idén nyáron elmehessenek üdülni. A kutatás eredményei szerint azon fiatalok 43 százaléka, akik utazást terveznek idén, európai desztinációt néztek ki maguknak.

A megkérdezett 18 és 37 év közöttiek 15 százaléka jelezte, hogy Európán túli úti célja van, de egy meglepő érdekesség is kiderült: az infláció nagyobb hatással volt a férfiakra, mint a nőkre. 

A felmérés eredményei alapján az infláció olyan komoly negatív hatással volt a résztvevők terveire, hogy 78 százalékuknak teljesen át kellett szerveznie mindent, 40 százalékuk pedig minden korábbinál alaposabban tervezte meg utazását és annak minden apró részletét, miközben igyekezett félretenni a nyaralásra.

A felmérés számos érdekes és meglepő adatot tartalmaz, mindemellett azonban az is kiderült belőle, hogy az utazni és nyaralni vágyók egészen pontosan milyen praktikákat és trükköket vetnek be, hogy a lehető legolcsóbban megússzák. 

A trükkök pedig a következők: érdemes árösszehasonlító oldalakat, appokat használni; lehetőség szerint már jó előre kitalálni, hová szeretnénk utazni és előre foglalni; megnézni, hogy mely napokon olcsóbbak a jegyek, és kifejezetten olyan napra/napokra foglalni; érdemes kis rugalmassággal kezelni az utazás időpontját; a lehető legkisebb poggyásszal, vagy egyszerűen csak egy kisebb hátizsákkal utazni; végül, de nem utolsó sorban pedig javallott korai, vagy épp kései indulást/érkezést választani.