promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Így védik az észak-koreai diktátort a testőrei, Kim Dzsongun egy Clint Eastwood-filmből vette az ötletet

Így védik az észak-koreai diktátort a testőrei, Kim Dzsongun egy Clint Eastwood-filmből vette az ötletet

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Észak-Korea vezetőjéről alig tudni valamit, most azonban egy olyan dolog derült ki róla, ami egyszerre vicces és meghökkentő.

Észak-Korea diktátoráról, Kim Dzsongunról csak azokat a dolgokat tudjuk, amit az észak-koreai állami média megírt és nyilvánosságra hozott. Ezen információk jelentős többsége azonban a propaganda része, így gyakorta nehéz eldönteni, vajon mennyi lehet a valóságalapja ezeknek a beszámolóknak.

Kim Dzsongun talán az egyik legrejtélyesebb vezető az egész világon, hiszen azt sem tudni pontosan, hány éves és mikor született, de még ennél is nagyobb homály fedi családját. Miután azonban Donald Trump ellen nemrég merényletkísérlet történt, a nemzetközi sajtó elemezte az egyes vezetők körüli biztonsági intézkedéseket, a Business Insider pedig kifejezetten az észak-koreai diktátort vette górcső alá.

Mindenki láthatta a tavalyi szingapúri találkozó fotóit, melyeken látszik, hogy Kim Dzsongun elnöki autója úgy közlekedik egyik helyszínről a másikra, hogy azt 11 testőr kíséri futva. Anna Fifield, a Washington Post tudósítója egy egész könyvet szentelt az észak-koreai vezérnek, melyből kiderült,

Kim Dzsongun gyermekkorában megnézte Clint Eastwood Célkeresztben című filmjét, melyben Eastwood egy amerikai titkosügynököt alakít, akinek nem sikerül megvédenie Kennedy elnököt az ellene elkövetett 1963-as merénylet idején. A filmben az elnök testőrei Eastwooddal együtt az autó mellett futottak, innen jött Kim Dzsongunnak az emberi pajzs ötlete.

Lee Jeong Guk, az észak-koreai vezető néhai apjának, Kim Dzsong Ilnek az egykori testőre pedig arról rántotta le a leplet, hogy szinte emberfeletti teljesítményre van szükség ahhoz, hogy valakit kiválasszanak Kim Dzsongun testőrévé. A jelöltek egyenesen a hadseregből kerülnek ki, majd számtalan teszten kell átmenniük.

Egyebek mellett az egészségi állapotukat, a látásukat, a személyiségüket, a családi hátterüket vizsgálják, ám mindemellett makulátlan előélettel és komoly politikai ajánlásokkal kell rendelkezniük, utóbbi a maximális lojalitás miatt fontos. Természetesen a magasságuk is fontos: nem lehetnek magasabbak Kim Dzsongunnál, és kizárólag náluk lehet fegyver, amikor az ország vezetője mellett tartózkodnak.