promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Fegyveresek akarták meggyilkolni Elon Muskot, a merényletet az utolsó pillanatokban sikerült megakadályozni

Fegyveresek akarták meggyilkolni Elon Muskot, a merényletet az utolsó pillanatokban sikerült megakadályozni

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ leggazdagabb emberének életét ketten is ki akarták oltani az elmúlt hónapokban.

A napokban minden a Donald Trump elleni merényletről szólt, az Egyesült Államok korábbi elnökének óriási szerencséje volt, hogy az életére törő fiatalember lövedékei csak a fülét súrolták, és nem okoztak halálos sérülést.

Nem mindenki volt azonban ennyire szerencsés, a pennsylvaniai kampánygyűlésen egy a feleségét védelmező férfit végzetes lövés ért, míg ketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Az elkövetőt pillanatok alatt likvidálták a mesterlövészek, ám így is volt annyi ideje, hogy több lövést is leadjon egy közeli épület tetején lapulva.

Ikonikus fotók születtek arról, ahogy testőreinek gyűrűjében Donald Trump vérző fejjel, feltartott ököllel hívja harcba követőit a merényletkísérlet után. A világ leggazdagabb embere, Elon Musk ugyanakkor kifejezetten aggódik az ilyen és ehhez hasonló esetek miatt, és ő maga is megosztotta félelmeit.

„Veszélyes idők jönnek. Az elmúlt 8 hónapban már két ember megpróbált megölni engem. Fegyverrel a kezükben tartóztatták le őket körülbelül 20 perc autóútra a Tesla főhadiszállásától Texasban”

– osztotta meg Musk különbejáratú közösségi felületén, az X-en.

A világ leggazdagabb emberét rajongói is féltik, volt aki azt írta, ha Trumpot megpróbálták megölni, nála is próbálkozni fognak. Elon Muskot egyébként rengeteg követője Tony Starkhoz hasonlítja. Nem véletlen, a Vasember írója, Mark Fergus egyszer úgy jellemezte őt, mint a Marvel szuperhősének egyik ihletőjét. Musk pedig maga is kapott egy rövid szerepet a Vasember 2. epizódjában.

Musk nem mellesleg maga is meg akarja építeni a Vasember páncélját, főképp azért, hogy a hozzá hasonlóknak ne kelljen többé rettegniük a támadóktól. Trump maga is támogatná ezt az ötletet, szerinte a hadsereg profitálna Elon Musk nem mindennapi ötletéből.

Forrás: Cybernews