promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre megtörtént: Robert Downey Jr. visszatér Vasember szerepében
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mióta feláldozta magát a Bosszúállók: Végjátékban, a rajongók azóta találgatják, hogy mikor fog visszatérni Robert Downey Jr. Vasember szerepében.

 

Kevesen hittek Robert Downey Jr. sikerében, mikor a Marvel vele indította útjára 2008-ban a mára óriásira nőtt filmes univerzumát. Downey azonban rácáfolt a károgókra, és több mint 10 éven keresztül játszotta a karaktert. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez volt a Marvel Studios aranykora, azóta ők sem igazán találják, hogy merre kellene tovább menni. Épp ezért egyre több rajongó veti föl, hogy milyen jó lenne, ha Robert Downey Jr. valamilyen úton-módon ismét az MCU részesévé válna, és visszatérne Vasemberként.

Nem tűnik azonban úgy, hogy a sztár rászorulna egy ilyen visszatérésre. Jóllehet, a Végjáték utáni első filmje, az állatok nyelvét megértő Dr. Dolittle új feldolgozása, a Dolittle csak nagyon szerény eredményeket produkált (177 millióba került, és csak 251 milliótet hozott, ami Hollywodban már bőven bukás kategória), és idén a kasszát robbantú új Nolan film, az Oppenheimer sem éppen Robert Downey Jr. miatt annyira sikeres. 

Az eddig nem túl sűrűn dolgozó sztár már készül Sherlock Holmes visszatérésére, és a Vasember 3 rendezőjének, Shane Blacknek az új filmjére, aki a színész közeli jó barátja. Közben már a dobozban van A szimpatizáns símű HBO sorozat, ahol Downey egyszerre több karaktert is eljátszik, és Jamie Foxx első rendezése, az All-Star Weekend, miközben a Downey forgatja Adam McKAy-el (A nagy dobás, Ne nézz fel!) közös filmjét is. Sehol egy szuperhős szerep.

A rajongók azonban nem állnak le a fantáziálással. A Végjáték után hiába vártuk, hogy az időutazásokkal, alternatív dimenziókkal teletömött Marvel univerzumban újra feltűnjön a színész, a legtöbb ami történt egy graffiti a Csodálatos Pókember: Hazatérésben. Bizonyára senkinek sem ismeretlenek a fanmade, az-az rajongói előzetesek.

A youtube-ot elárasztják ezek a változó minőségű videók, amik más filmekből összeollózott képkockákkal igyekeznek megmutatni, milyen lehetne egy még el nem készült film, ha végül elkészülne. A Vasember 4-hez is készült egy csomó ilyen kisfilm, de talán egyik sem sikerült olyan jól, mint a Cinematic Pro Studio fanmade előzetese, ami csupán két napja került föl az internetre.

A kamu előzetes nagyon igényes munka, látszik a belé fektetett energia, a videó készítője a deep fake mellett egy csomó más effektet is bevetett, hogy elhitesse velünk, ezek a képkockák egy filmből valóak. Egyedül Tony hangja árulkodik róla, hogy ez egy rajongói videó, a kommentmező tanulsága szerint azonban sokan fellelkesültek, rengetegen vannak, akik örülnének egy ilyen visszatérésnek, ahol Vasember a lányával közösen írtja az ellent. Az alkotó ügyességét bizonyítja, hogy a felhasznált filmrészletek olyan alkotásokból származnak, amit a szélesebb közönség nem feltétlenül látott vagy ismer fel.

A szemfülesebbek viszont még így is észrevehetik, hogy leginkább egy 2018-es Netflix sci-fi horrorból, a kis költségvetésű Tau-ból,  egy 2020-es sci-fiből, az Archive-ból, és a 2021-es Voyagersből (Lily-Rose Depp és Colin Farell is játszik benne) van összeollózva az előzetes. Ezeket is meg lehet nézni, össze lehet hasonlítani a végeredménnyel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás