promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Olyan hidegre vették a klímát egy hazai élelmiszerboltban, tüdőgyulladástól féltette babáját egy anyuka

Olyan hidegre vették a klímát egy hazai élelmiszerboltban, tüdőgyulladástól féltette babáját egy anyuka

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Jogosan tette fel a kérdést, néhány boltban tényleg 17 fokra állítják a légkondit.

Ökölszabály, hogy az aktuális kinti hőmérséklethez képest legfeljebb tíz fokkal érdemes alacsonyabbra állítani a klímát. A mostani 40 fokoknál ez egy kicsit problémásabb, de még talán a 25 fokos légkondi is elfogadható. Sokszor azonban ha bemegyünk egy üzletbe, ennél jóval alacsonyabbra van állítva, ami sem a vásárlók, sem pedig a dolgozók szempontjából nem a legegészségesebb, arról nem is szólva, hogy mennyi energiába kerül.

A hűtőpultoknál természetes, hogy hideg van, lévén az abban található termékek a legérzékenyebbek a melegre, de az mégis furcsa, hogy míg kinn rekkenő hőség van, addig sok esetben a boltban dolgozók hosszú ujjúban vannak.

Most épp egy anyuka panaszkodott a Threads-en, aki kisbabájával ment a boltba, ahol annyira hideg volt, hogy be kellett takarnia a kicsit:

„Konkrétan nem tudunk úgy bemenni a kisbabámmal, ha nincs nálunk TAKARÓ. Kint 40 fok van, szóval ez elég nehezen jut eszembe, de szerencsére mindig van egy a babakocsi aljában, különben bevásárlás alatt biztos, hogy szerezne egy laza tüdőgyulladást”

– írta, kérdezve egyben a bolt dolgozóitól, hogy hogy bírják a jéghidegre állított légkondicionálót.

A válasz nem is maradt el:

„Kintről a 40 fokból bemenni és 10 percet vásárolni lehet hidegnek tűnik...pakolás közben 8-12 órákban meg se érezzük a klímát...a fagyasztóba a péknek be kell járnia télen-nyáron..ott valóban hideg van..-24 fok...és van hogy egy másnapi felkészítés 1-1,5óra... Mindent kibírunk”

– írta valaki.

Ezt követően a konkrét üzlet dolgozója is kommentelt, aki nyitás óta a bolt alkalmazottja:

„Igen, néha fázunk mi is. A felsővezetés tud a problémáról, megoldást is keresnek, de sajnos túl “kicsi” a bolt, könnyebben lehűl a hűtőktől és a központi légkonditól. De reméljük mihamarabb lesz megoldás.”