promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Zivatarfigyelmeztetést adtak ki az egész ország területére, fokozhatja a hőérzetet, trópusi hangulat jöhet - részletes időjárás-előrejelzés

Zivatarfigyelmeztetést adtak ki az egész ország területére, fokozhatja a hőérzetet, trópusi hangulat jöhet - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

A hétvégén is marad a forróság, de jönnek viharcellák.

A mai szombati napon július 13-án, Magyarország nagy részén rendkívül forró időjárás várható. Délután a hőmérséklet elérheti a 38-40 Celsius fokot is, különösen az Alföldön és déli területeken.

Az ország északi és nyugati részén valamivel alacsonyabb hőmérsékletre lehet számítani, de itt is 35 fok körüli maximumok lesznek. Az égbolt túlnyomórészt napos lesz, azonban az esti órákban északnyugat felől záporok, zivatarok érhetik el az országot, helyenként jégeső is előfordulhat - az egész ország területén sárga fokú zivatarfigyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Éjszaka a hőmérséklet csak lassan csökken, 25-30 fok közötti minimumokkal kell számolni. Az esti zivatarok helyenként viharos széllökésekkel járhatnak, melyek enyhíthetik a forróságot, de a levegő páratartalma magas marad, ami tovább fokozza a hőségérzetet - igazi dzsungelben érezhetjük magunkat, mintha a Távol-keleten lennénk. Európai Unió ide-oda, úgy tűnik, az indonéz időjárás hamarabb érkezett meg hazánkba, mint a luxemburgi bérszínvonal, így különösen embert próbáló hétvégénk lesz.

A zivatarok környezetében helyenként intenzív csapadék is előfordulhat, de ezek területi eloszlása változó lesz.

Holnap, július 14-én, vasárnap szintén rendkívül meleg időre lehet számítani, a hőmérséklet 35-38 Celsius fok között alakul. A délelőtti órákban napos idő lesz, de délutánra ismét megnő a záporok és zivatarok valószínűsége, főleg a nyugati és középső országrészekben. Ezek a zivatarok helyenként erős széllökésekkel és jégesővel járhatnak.

Az allergiások számára fontos figyelmeztetés: a hőség és a szél erősítheti a pollen terjedését, különösen a parlagfűé. Ajánlott kerülni a szabadban tartózkodást a legmelegebb órákban, és zárva tartani az ablakokat a zivatarok előtti időszakban.