promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Zseniális, elfelejtett felvétel Gálvölgyi Jánosról, a legjobb szerepének mondják: 40 év elteltével is kicsordul a nézők könnye

Zseniális, elfelejtett felvétel Gálvölgyi Jánosról, a legjobb szerepének mondják: 40 év elteltével is kicsordul a nézők könnye

Borítókép:  Rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Két másik színészóriással együtt vették fel a jelenetet, évtizedek múltán is zseniális, ilyet ma már nem ad a tévé. 

Néha, amikor nagy ritkán televízió elé kerülök, akkor egészen meg tudok döbbenni azon, hogy mit neveznek ma szórakoztató showműsornak. Relitykben mérik össze tudásukat egészen szerény képességű versenyzők, ügyességi játékokban ripacskodnak celebek, vagy éppen magánéletüket teregetik ki a kamerák előtt, főműsoridőben. Ezért is érintette meg különösen a szívemet, amikor szembejött (na nem a tévében, hanem a Facebook-on) Gálvölgyi János egy, 1981-ben felvet kabaréjelenete, mely a Gomba címet viseli.

A történet igen egyszerű: egy vacsorajelenetet látunk, mely teli van feszültséggel, a szereplők között ki nem mondott konfliktusok húzódnak, ármány és szenvedély keveredik ebben a pár perces jelenetben, amely jutalomjátéknak érződik a színészek alakítását látva. Fürdenek a rövid kis komikus szerepekben, nem beszélnek sokat, de a mondatok tűélesek és nagyon a helyükön vannak. Ma már elképzelhetetlennek tűnik, hogy pár percben egy ennyire összetett, árnyalt történetet hozzanak össze.

Gálvölgyi két másik színészóriást kapott maga mellé a kabaréjelenethez: a női főszereplő bőrébe Moór Marianna bújt, a másik férfi főszereplőt pedig Harsányi Gábor játsza és mit ne mondjunk, nekik is piszkosul állt a rájuk szabott karakter.

A kommentelőkben azonnal nosztalgikus érzések indultak el és többen osztották a cikk elején lévő felütést: hogy ekkor még volt értelme leülni a tévé elé és valóban közös, élvezetes szórakozást nyújtottak a műsorok az egész családnak, ami ma már nem igazán van így, nem győzték dicsérni a nosztalgikus felvételt, ami sokakban kapcsolta be a "régen minden jobb volt" életérzést.

És hogyan kerül a képbe a mérgezés és a megcsalás? Menyi mindent változathat meg egy szem gomba és egy tragikus félreértés? Erre keresik a választ ebben a jelenetben, melyet nem véletlenül neveznek az egyik legjobb műsornak, még 40 év elteltével is. A történetet a lenti videóra kattintva tudod megtekinteni:

Gálvölgyi LEGJOBB Kabaréi: A Gomba, 1981

Gálvölgyi LEGJOBB Kabaréi: A Gomba, 1981 Egyik kedvencem:))) Forrás: MTVA

Posted by Retro Kabaré Videók on Monday, March 22, 2021