promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Benedek Miklós halála előtt fia elvesztéséről vallott, mérges volt, amiért nem lehetett segíteni Tiboron

Benedek Miklós halála előtt fia elvesztéséről vallott, mérges volt, amiért nem lehetett segíteni Tiboron

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Még mindig csupán 52 éves lenne, pótolhatatlan veszteség nem csak a család, de Magyarország számára is.

Alig több mint négy évvel ezelőtt döbbenten szembesült a hírrel az ország: elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó. Nagyon fiatalon, 47 évesen hagyta itt a földi létet, holnap lenne 52 éves.

Sajnos ma már édesapja, Benedek Miklós sincs közöttünk, a Kossuth-díjas, Nemzet Színésze címmel kitüntetett művész halála előtt mindössze néhány hónappal volt Palik László vendége, ahol fia elvesztéséről is beszélt. A súlyos betegséggel küzdő édesapa megtörten emlékezett vissza fiára, mint ahogyan arra is, mit érzett Tibor betegsége kapcsán.

„Mindig más jut eszembe arról, hogy Tibor hogyan kezdte, mit csinált és mi lett. Erről nem szívesen beszélek. Fantasztikus ember volt, fantasztikus játékos. Mutatják a tanítványok, mutatják azok a mondatok, amiket ők egy-egy meccs után, egy-egy bajnokság után üzennek Tibornak”

– mondta már súlyos betegen Benedek Miklós.

„Dühös vagyok arra, hogy ezt a betegséget egyszerűen nem lehet gyógyítani. Mindent tudnak már, csak ezt nem tudják. Lehetetlenség. A 21. században repülünk, háborúzunk, de az, hogy egy ilyen betegséget nem tudnak meggyógyítani, egészen döbbenetes. És hogy fiatalembereknek kell… Szóval nem szeretnék beszélni erről”

„Itt ülök. Egy ismeretlen emberrel, akit néhányszor a televízióban láttam. Hogy erről beszéljek egy ismeretlen emberrel, az még nehezebb. De félteni kell mind a három gyermeket, ha magának három van. És legyen boldog, ha egészségesek”

– fogalmazott

Benedek Miklós hozzátette, hogy családja története nem mindig volt boldog, azonban számos olyan rendkívüli esemény történt, amit érdemes volt papírra vetni. Kiderült, hogy könyvet tervezett megjelentetni családjáról és pályafutásáról egyaránt. Ez idén meg is történt, Maradok tisztelettel, Benedek Miklós címmel került a könyvesboltok polcaira a szerzemény, ám a történetek egyik legfontosabb főhőse már nem élhette meg mindezt.