promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Benedek Tibor édesapja először beszélt nyilvánosan fia haláláról
Borítókép:  Fővárosi Nagycirkusz
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

„Vannak éjszakák, amikor számomra még itt van. Együtt élek vele ma is, nagyon sokszor eszembe jut” – mondta Benedek Miklós nyáron elhunyt fiáról, Benedek Tiborról. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész arról is beszélt, hogy nagy dolgot vesztett el, nincs is mellette olyan más, ami fontos lenne.

Nyár közepén, június 18-án jött a hír, hogy elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó. (A sportolót négyszer választották meg az év vízilabdázójának és az International Swimming Hall of Fame, azaz a Hírességek Csarnokának magyar tagja.) Halála után, különféle módon, nagyon sokan búcsúztak tőle, a temetést azonban szűk családi körben tartották.

A világklasszis édesapja, Benedek Miklós színész nehezen beszél fia haláláról. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész az ATV Húzós című műsorának vendége volt, amelyben sok más mellett szó esett Benedek Tiborról is. Amikor a műsorvezető rákérdezett, hogyan viseli gyermeke halálát a színművész, Benedek Miklós hosszú másodpercekig meg sem szólalt, majd a következőket mondta.

„Erről nem beszélnék, erről nem szabad beszélnem. Mert a veszteségek annyira érzékenyen érintenek, hogy nem szabad egy szót sem szólnom róla. Aki ezt nem élte át, az nem tudja, hogy ez mi. Nagy dolgot vesztettem el. Nincs is mellette olyan más, ami fontos lenne”

fogalmazott a Bors szerint a Jászai Mari-díjas művész. Hozzátéve, hogy unokái vigasztalják, mert – mint mondta – ők nagyon keményen bírják a helyzetet.

„Vannak éjszakák, amikor számomra még itt van. Együtt élek vele ma is, nagyon sokszor eszembe jut. A lakásban szemben van a képe, és látom, hogy ott van”

– tette hozzá Benedek Miklós.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás