promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ezzel a 30 évvel fiatalabb nővel csalhatta Erzsébet királynét imádott Fülöp hercege: a Netflix sorozatából derültek ki a kínos részletek

Ezzel a 30 évvel fiatalabb nővel csalhatta Erzsébet királynét imádott Fülöp hercege: a Netflix sorozatából derültek ki a kínos részletek

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

II. Erzsébet félrenézett, a palota azóta is mindent tagad.

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő házasságát sokan példaszerűnek, tündérmesébe illőnek titulálták. Azonban a brit királyi családról forgatott sorozat, amely a Korona címet viseli, már több ízben is megzavarta a palota amúgy sem túl békés mindennapjait. Már több ízben is háborogtak a királyi család tagjai a sorozatban megjelenített történéseken: alapvetően igaz tényekkel találkozhatunk benne, ám mivel egy szórakoztató sorozatról van szó, találkozhatunk benne túlzásokkal, fikciós elemekkel is.

A sorozat rendszeresen foglalkozott Fülöp herceg eltitkolt botrányaival: közszájon forgott az a tény, hogy többször, több ízben is félrelépett és különböző hölgyekkel keveredett afférokba. Azt is tudni vélték, hogy ezekről a kalandokról Erzsébet is tudott, ám annyira szerelmes volt férjébe, hogy hajlandó volt félrenézni, valamint nem tett volna jót az uralkodó család hírnevének, ha kiderül, hogy a királynő egy ilyen fontos dologban nem csap az asztalra.

Mivel a palota falai közül szinte alig kerül ki bármilyen információ, így nem gyakori, hogy az embereknek meglódul a fantáziája és egészen vad pletykák kelnek szárnyra. Az igazság persze sosem derül ki, de a történelem ismétli önmagát: Vilmos herceg is megcsalási botrányba keveredett, őt egy Rose Hanbury nevű hölggyel hozták hírbe.

A pletykákat II. Erzsébet sajtófőnöke is megpróbálta eloszlatni, aki 1988 és 2000 között volt a királynő segítségére. Ő nyilatkozott arról a nőről, akiről a legtöbbet cikkeztek a lapok. Ő Penelope Knatchbull, akivel gyakran látták együtt Fülöp herceget. Bennfentesek szerint a kapcsolatuk több volt, puszta baráti viszonynál, ami már annak fényében is furcsa, hogy 30 év korkülönbség volt közte és Fülöp között.

Ám a királyi család munkatársa mást gondol róluk:

A kapcsolatuk alapja a vezetés iránti szenvedély volt. Fülöp herceg 71 évesen kezdett el foglalkozni az autókkal, ízületi gyulladást szenvedett, így már nem tudott pólózni. Közös volt az érdeklődésük, harminc év volt köztük, szóval nem volt semmiféle kapcsolat. 

Azt is elmondta, hogy bár hosszú évek óta foglalkoztatta a közvéleményt, hogy Fülöpnek volt-e viszonya, szerinte ilyen sosem történt. Az 50-es 60-as évektől kezdve gyanúsították félrelépéssel, ám Dickie Arbiter szerint kisebb flörtöknél sosem történt komolyabb, hiába bomlottak érte a nők. A Netflix sorozatát pedig szórakoztató kitalációnak titulálta.

Több közös felvétel is készült a hűtlenséggel megvádolt Fülöpről és Penelopéról, egy ilyen videót ide kattintva tudsz megtekinteni:

Forrás: elle.hu