promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mégsem a Titanic ütközött a jéghegynek? Meghökkentő bizonyíték került elő, ami alátámaszthatja az elméletet
Borítókép:  Illusztráció/Profimédia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem biztos, hogy a Titanic volt az a hajó, ami jéghegynek ütközött és elsüllyedt 1912-ben.

Az RMS Titanic története szinte az egész világ számára ismert, ehhez nagyban hozzájárult a Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével kiadott 1997-es film is. Az elpusztíthatatlannak tartott hajó az Atlanti-óceánon, Új-Fundlandtól nem messze, 1912. április 24-én jéghegynek ütközött és a következő órákban elsüllyedt, 1514 ember életét követelve.

A Titanic tragédiája azért is volt különös, mert nagyon erős hajóként adták el a világnak, mégis egy ütközéstől ilyen tragédia történt. Nem véletlen, hogy rengeteg összeesküvés-elmélet született az elsüllyedés, illetve a baleset körülményeivel kapcsolatban, amely azóta is bizonyos szempontból megoldatlan rejtélynek tűnik.

Az egyik elmélet szerint a Titanic elsüllyedése egy összeesküvés volt John Jacob Astor multimilliomos mágnás és üzlettársai ellen, akiket a hajó semlegesítésével akartak megölni. Az elmélet alapja, hogy akkoriban nagy volt a vita az körül, hogy kell-e jegybankot alapítani Amerikában és Astor volt az egyik legnagyobb ellenzője az ötletnek.

Az elmélet úgy tartja, hogy éppen ezért ölték meg őt és körét, hogy mindenféle ellenkezés nélkül lehessen megvalósítani a jegybank-projektet. Habár erre az elméletre nincsenek bizonyítékok, az valóban érdekes, hogy a Titanic elsüllyedését követően egy évvel, 1913-ban már törvénybe is iktatták a jegybank létrehozásának tervezetét.

A másik, viszonylag híresebb összeesküvés-elmélet pedig, hogy a Titanic elsüllyedése nem baleset volt, hanem egy hatalmas biztosítási csalás része, amelyben a hajót üzemeltető The White Star Line és a JP Morgan óriásbank is benne volt. Az APhírügynökség korábban megpróbálta cáfolni ezt a gondolatot, azonban több lehet benne, mint gondolnánk.

Az elmélet alapja, hogy az utolsó pillanatban a Titanicot és testvérhajóját, az Olympicot kicserélték, így végül az indult útnak, majd süllyedt el, azonban úgy vették fel érte a biztosítási pénzt, mintha a Titanic lett volna. Eddig ez teóriánál nem volt több, azonban most a közösségi médiába egy érdekes összehasonlító kép került fel.

A képen az látszik, hogy az RMS Olympic hajóján vékony és egyenlőtlenül elhelyezett ablakok voltak, miközben a Titanicnak nagy és szabályosan elhelyezett ablakai voltak. A hajóroncs esetében viszont úgy látszódik, hogy vékony és egyenlőtlenül rendezett ablakok vannak, ebből fakadóan ez egy bizonyíték lehet arra, hogy valóban az Olympic süllyedt el.

Látszik, hogy a poszt alatt megoszlik a kommentelők véleménye, sokan ugyanis támogatják ezt az elméletet, ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a Titanic elsüllyesztésének fő célja Jacob Astor meggyilkolása volt, így továbbra is úgy tűnik, hogy ez a legnépszerűbb elmélet. Ebben a videóban pedig további érdekességeket lehet megtudni az elmétekről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás