promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Titanic leggazdagabb női utasának halála a mai napig megfejtetlen, még a tapasztalt történészeknek is feladja a leckét
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Titanic első osztályán Négy olyan nő utazott, aki életét vesztette a tragédiában. Közülük az egyikről írunk most nektek.

Közülük volt az egyik Ann Elisabeth Isham. Elisabeth 1962-ben született, így a tradédia idején 50 éves volt. Chicagoban született és sokáig ott is élt, azonban a Titanic előtt már 9 éve elhagyta korábbi otthonát.

Ügyvédi irodát üzemeltett az édesapjával Chicagoban, végül pedig a húgához költözött Párizsba. Ann a másik testvéréhez tartott New Yorkba, ezért szállt fel a Titanic fedélzetére.

Több érdekesség is felmerült azonban az utazásával kapcsolatban. Több helyen is megemlítik, hogy a kabinja Archibald Gracie ezredes mellett volt, aki túlélte a történteket, azonban állítása szerint sohasem találkozott a nővel.

Továbbá apja üzlettársa is a hajón utazott, akivel ismerhették egymást, különös lenne, ha véletlenül futottak volna össze. A hajóra április 10-én, Cherbourgban szállt fel. Ann állítólag egyedül utazott és igen nagy jómódban élt, hiszen nőként ki tudott fizetni egy első osztályú utat egy luxus óceánjárón.

A történetek alapján amit a túlélők meséltek Ann-nek lett volna lehetősége megmenekülni, azonban vele utazott kutyája, egy nagy méretű német dog, akit semmiképpen sem akart hátrahagyni. Volt, aki azt mesélte, hogy a mentőcsónakból fordult vissza az állatért.

Egy halász szerint amikor elúszott a Titanic balesetének a helyszínén a hajójával, akkor látott egy női testet, aki egy nagyméretű kutyával volt összeölelkezve, így fagytak meg mindketten a jéghideg tengerben.

A beszámolók a felfokozott stressz szint és a szörnyű nyomás miatt nem tekinthetőek száz százalékosan pontosnak: voltak, akik szerint a nőnek nem volt kutyája, míg mások látták a hatalmas állatot és megerősítették, hogy csodás kapcsolata volt a gazdájával, aki talán még az életét is odaadta érte.

Holttestét sosem találták meg, így Vermontban állítottak neki síremléket, amelybe nem tudták végső nyugalomra helyezni a halott lányt, családja pedig sosem lelhetett vigaszra.

Forrás: wikipedia.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás