promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszállta a házukat a Titanic vízbefúlt kapitányának szelleme, azóta sem tudták eladni az elátkozott ingatlant
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azt állítják, hogy a Titanic kapitánya szellemként tért vissza egykori otthonába.

Edward John Smith 62 éves korában, a Titanic kapitányaként vesztette életét a katasztrófa éjszakáján, 1912. április 15-én. A hajósnak ez lett volna az utolsó útja, mielőtt nyugdíjba megy, de már soha nem térhetett haza a családjához, az elsüllyeszthetetlennek vélt óceánjáróval együtt merült el az Atlanti-óceán közepén. Egy pár - akik a néhai kapitány házát vették meg - azt állította, hogy Smith szelleme megszállta az ingatlanjukat.

Pontosabban inkább hazatért az otthonába - már ha igaz mindaz, amit a házaspár mondott. Smith kapitány egy 19. századi viktoriánus lakóházban született, és ott is élt addig a napig, amíg tengerre nem szállt. Az épület 2002-ben 35 ezer fontért, vagyis mai áron átszámítva több, mint 15 millió forintért kelt el, Neil és Louise Bonner vették meg, de szinte rögtön megbánták, hogy beköltöztek a két hálószobás ingatlanba.

A páros ugyanis többször is látni vélte E. J. Smith szellemét elsuhanni a hálószobájukban, illetve furcsa hangokat, zörejeket hallottak mindenhonnan.

Bonnerék állítása szerint a kísértet egyszer még a konyhájukat is elárasztotta. A házaspár megpróbálta kiadni a házat, de a bérlők is amilyen gyorsan érkeztek, olyan hamar távoztak, miután ők is látták a Titanic vízbefúlt kapitányának szellemét. Bonnerék ezek után megpróbálták eladni a házat, de nem sikerült vevőt találni rá. Egyes híresztelések szerint a házaspár azóta elhagyta az ingatlant, ami most is üresen áll.

De nem ez az első, hogy látták Smith szellemét.

Néhány évvel ezelőtt licitre bocsátották azt a tükröt, ami annak idején a kapitányé volt, majd halála után a segédje, Ethelwynne tulajdonába került. Eleinte semmi különöset nem vett észre rajta, aztán a Titanic katasztrófájának első évfordulóján, 1913. április 14-én arra lett figyelmes, hogy Edward John Smith arca bámul vissza rá a tükörből.

Ezután az elátkozottnak hitt tárgyat elzárták, majd egy romos wolverhamptoni házban találtak rá, mielőtt legutóbbi tulajdonosához, David Smith-hez került. Ő azonnal egy pincébe rakta, majd 5 év után úgy döntött, megszabadul tőle. 2018 decemberében egy árverésen bocsátották licitre, de nem tudni, hogy azóta mi történt vele - senki sem tudja, jelenleg kinél rejlik Smith kapitány régi tükre.


A 111 éve elsüllyedt Titanic most azért került ismét előtérbe, mert a napokban ott tűnt el az OceanGate egyik tengeralattjárója, amin 5 ember utazott. Az utasokat sajnos nem találták meg időben, mindannyian ott lelték halálukat az óceánjáró roncsainak közelében.

Tavaly éppen az OceanGate készített lenyűgöző, 8K-s felvételt az óceán fenekén heverő Titanicról, ami után megfogadták, hogy minden évben vissza fognak térni, és addig fogják filmezni a roncsot, amíg az teljesen el nem pusztul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás