promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idegenek a Stonehenge környékén? Döbbenetes felfedezés az épület mellett, újabb földöntúli bizonyíték
Borítókép:  Illusztráció/Profimédia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A gabonakör mindig egyértelmű jelzés, ráadásul ez egy különleges darab.

A Stonehenge a világ egyik legismertebb történelmi jelentőségű épülete, számos misztikus történet is kötődik hozzá, az eredete tekintetében sincs teljes mértékben egyetértés. Az UNESCO még 1986-ban minősítette a világörökség részévé, ráadásul nem csak az ikonikus épület, hanem a körülötte lévő régészeti lelőhelyek is a listára kerültek.

A misztikumát fokozza, hogy nem tudni pontosan még a mai napig sem, hogy mi indokolja a kövek elrendezését. Egy újabb elmélet szerint a Hold mozgásához igazították a köveket, a bekövetkező Holdciklusokat is ezzel követték, ráadásul ennek gyakorlati haszna is lehetett, ugyanis a Hold tündöklése az éjszakai égbolton segíthette az akkori angolokat az éjszakai vadászatban.

A Stonehenge környékén pedig jelentősen nagyobb a misztikus, természetfeletti aktivitás, mint Anglia más helyein, és erre egy újabb példát találtak június 30-án: a kövektől nem messze lévő, egyik Wiltshire megyei búzaföldön gabonakörökre bukkantak. A legfrissebb felfedezés teljes- és félkörökből áll, dinamikus formáció és nagyon érdekes alakzatot vett fel.

A drónnal készült videón látszik, hogy a gabonakör mellett vagy egy olyan formáció, amely a Napra, de egy csillagra is emlékeztethet. Nem sok meghatározást adott a videó feltöltője, így nehéz megállapítani a formák jelentését, valamint azt sem lehet pontosan megmondani, hogy ez emberi tevékenység eredménye, vagy valóban földönkívüli aktivitás eredménye.

A popkultúrában ugyanis már erősen elterjedt elmélet, hogy a gabonakörök UFO-tevékenységre utalnak, egészen pontosan azok leszállására. A földönkívüliek hívői szintén hisznek ebben az elméletben és valóban vannak megmagyarázhatatlan jelenségek, olyan gabonakörök, amelyeknek semmi realitása nem volt kialakulni. Nem lehet természetesen kijelenteni, hogy a Stonehenge melletti gabonakör nem evilági, viszont semmi esetre sem érdemes kizárni az elméletet sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás