promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életveszélyes állatokkal lehet találkozni a magyarok egyik kedvenc nyaralóhelyén, még a városvezetés is titkolja az ottlétüket
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felvételt is készítettek az ijesztő állatról.

Javában dübörög a nyaralási szezon és mint minden évben, idén is vannak olyan úticélok, amik igazi slágernek számítanak. A nyaralások szervezénél mindenkinek feltűnhetett, hogy egy bizonyos országban már jóval a szezon megkezdése előtt elfogytak a helyek, ami pedig maradt, azt piszkosul drágán lehetett lefoglalni. Az utazási irodák egyik kedvelt célpontja, Görögország. Annak az egyik legszebb városa Zakynthos, itt pedig egy turista számolt be a tapasztalatairól, melyet egy bizonyos állatfajjal szerzett, amelyről felvételt is készített.

A férfi egy igencsak közeli fotót közölt egy skorpióról, melyek megtalálhatóak a szigeten, ám erről az útikönyvek ritkán, vagy egyáltalán nem tesznek említést. Ez nem is csoda, hiszen ahogyan ő is írja a beszámolójában, az aranyhomokos tengerpartokon mindenki szeret mezítláb mászkálni, leülni a homokban, vagy végigfeküdni a parton és igencsak rontana az élményen, ha felhívnák a figyelmet arra, hogy veszélyes, mérgező állatok portyázhatnak a partokon. A skorpiók főleg éjszakai életmódot folytatnak és bár mindegyik kifejezetten rémisztő külsejű, nem mindegyik számít emberre veszélyesnek.

Sokat tehetünk azért, hogy ne essünk áldozatul ezeknek a kicsi, de annál ártalmasabb lényeknek: igyekezzünk a strandon is papucsban lenni és ha leszáll az éjszaka, akkor bármennyire is csábító, kerüljük a mezítlábas sétákat. Továbbá van még egy nagyon fontos dolog: a skorpiók szeretik a sötét, zárt, szűk helyeket, így minden alkalommal, mielőtt felvesszük a cipőnket, nézzünk bele, hogy nem-e költözött bele egy váratlan vendég.

A skorpiók csípése igen fájdalmas és sok esetben szükséges ellenanyag beadása is, így mindenképpen kössünk utasbiztosítást, hogyha szakszerű, kórházi ellátásra lenne szükségünk, akkor azt igénybe tudjuk venni. A kommentszekcióban azonnal megkezdődött a tapasztalatcsere és sorra osztották meg saját, kellemetlen élményeiket a nyaralók, volt, aki a saját apartmanjában találkozott skorpióval és érkeztek beszámolók Horvátországból is.

A turista beszámolója, aki saját szemével látta a rovart, itt olvasható el:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás