promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Továbbra is életveszélyes a magyarok kedvenc külföldi fürdőparadicsoma, meghosszabbították a tilalmat
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyarok körében népszerű Zakynthoson meghosszabbították a tiltást.

Görögország egyik legtöbbet fényképezett motívuma, a Panagiotis nevű tengerparti teherhajó rozsdásodó roncsa, amely 1980-ban a Jón-tengeren, Zákynthos szigeténél egy viharban zátonyra futott. A nyaralók azonban még idén nyáron is csak távolról láthatják a festői öblöt és a hajóroncsot.

A strandra, amely egykor a sziget kedvenc fürdőparadicsoma volt magas szikláival, fehér kavicsaival és homokjával, valamint kristálytiszta vizével, napjainkban tilos belépni, mert életveszélyes.

Az eset azonban nem egyedi, ugyanis már a tavalyi évben is hoztak korlátozásokat. Akkor éppen a  gyönyörű strandot azért kellett bezárni, mert a hatóságok szerint túl magas volt a parton történő földcsuszamlások kockázata, ráadásul akkoriban kisebb rengések is előfordultak a sokak által kedvelt Jón-tenger partján.


A görög idegenforgalmi minisztérium most úgy döntött, hogy meghosszabbítja a tilalmat. A látogatók nem léphetnek be a strandra, sőt úszni is tilos az öbölben. Korábban kirándulóhajókkal naponta több ezer turistát szállítottak a strandra, amelyet a magas sziklák miatt csak a tenger felől lehet megközelíteni. A hajók továbbra is befuthatnak az öbölbe, de a látogatókat már nem hozhatják ki a partra - adta hírül a travelo.

Ennek apropójából azok, akik idén ezt a helyszínt választották maguknak, azok most meglehetősen el vannak keseredve. Bár akad olyan visszatérő nyaraló, aki a legnépszerűbb közösségi portálon állítja, hogy a szigeten sokkal szebb partok is vannak, mint a szóban forgó öböl, így nincs okuk az elkeseredésre azoknak, akik a roncs miatt választották a szigetet.

Földrengések, áramkimaradások

A szigeten egyébként több alkalommal előfordult már földrengés, legutóbb például év elején, de szerencsére akkor nem sérült meg senki. Ilyenkor megesik az is, hogy átmenetileg a helyiek, illetve a turisták áram nélkül maradnak. Ezek azonban pár óra leforgása alatt helyre állnak.

A minisztérium továbbra is azon munkálkodik, hogy a szigetre látogatók a lehető legnagyobb biztonságba legyenek és a sérültek száma továbbra se nőjön. Így az utazóknak meg kell érteniük, hogy a hozott biztonsági döntések értük, s nem pedig ellenük vannak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás