promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Trabantból épített bivalyerős vadállatot egy tuningzseni, akkorát gyorsul, hogy felszakad az aszfalt
Borítókép:  Artur Owsiany
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezt a speckó Trabantot garantáltan kevesen képesek legyorsulni a zöldnél.

Egyeseknek talán különcöknek tűnhetnek – és valójában azok is –, de vannak olyan szent őrültek, akik abban lelik örömüket, hogy egy amúgy gyengécske és lesajnált autót olyan szintre tuningolnak, mint senki más.

Vannak, akik imádják a pillanatot, amikor leesik az álluk a külső szemlélődőknek, ők általában sleepereket építgetnek, ám olyanok is akadnak szép számmal, akik nem titkolják, hogy egy igazi vadorzót kreáltak.

Arról is lehetne beszélni, hogy mennyi pénzt emésztenek fel ezek a hétköznapinak cseppet sem nevezhető autók, ám ezen felesleges túl sokat rugózni, mivel ez egy hobbi, azok közül is a drágább fajta, ami soha az életben nem fog megtérülni.

A „Trabant Quattrót” építő lengyel tuner vélhetően sokat tudna erről mesélni, hiszen ő az, aki még a kétezres évek elején úgy döntött, hogy az eredeti, négyütemű 1.1-es motort lecseréli egy 1.3-asra – ez még viszonylag óvatos próbálkozásnak bizonyult. Ezt követően különböző szívó VW motorok következtek, majd végül csak elgurult a pirula, és elhatározta, hogy szintet lép, melynek következtében egy 1.8-as Audi TT erőforrást biggyesztett az aprócska motortérbe.

A felpiszkált turbós erőforrásból így nem kevesebb mint 270 lóerőt és 369 Nm-nyi maximális forgatónyomatékot préseltek ki, és ha ez nem lenne elég, a 0-100-at alig 4,5 másodperc alatt abszolválja, 15 szekundum alatt pedig már 200-on van, szóval nem csak látványra erős, hanem valóban egy méregzsákról van szó.

Az immár öszkerekessé avanzsáló Trabi megkapta az Audi fékrendszerét is, blokkolásgátlóstól, menetstabilzálóstól, és ami talán az egészben a legszebb, hogy ott virít rajta a rendszám, szóval teljesen legálisan közlekedhet – persze a szabályokat betartva.

A különc Trabantról természetesen videó is készült, Zwickauban garantáltan nagyot néztek volna a gyár dolgozói, ha láthatták volna annak idején:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás