promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezért az interjúért kellett meghalnia Diana hercegnének: kiteregette a palota titkait, ezután a halálba kergették
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Véletlenek szerencsétlen sorozata vezetett a hercegné halálához, de ez a megrázó interjú volt a fő ludas: benne volt a királyi család is?

1997. augusztus 31-én az egész világot sokkolta a szörnyű hír: Diana hercegné halálos autóbaleset szenvedett, szerelmével, párjával, Dodi al-Fajeddel. A hercegnét paparazzók vették őrizetbe és egy hosszú autós üldözés után karamboloztak, amelyben szörnyet halt Vilmos és Harry édesanyja. Az egész ország dühöt és elkeseredettséget érzett, hiszen egy csodálatos, kedves emberrel lett kevesebb a földön, ráadásul az, hogy a tragédia elkerülhető lett volna, még szörnyűbbé teszi az egész esetet.

Sok szerencsétlen esemény és jó adag gátlástalanság vezetett a végkifejlethez: a BBC korábban hamis dokumentumokat mutatott Diana hercegnének, melyben fizetési tranzakciók voltak és arról akarták meggyőzni, hogy a királyi család tagjai kémkednek utána.

A hercegné ezt elhitte és mivel korábban sem érezte magát teljesen komfortosan a palota falain belül és bizony akadt bőven konfliktusa Erzsébet királynővel és férjével, Károllyal is, így cselekedett. Emiatt elküldte a királyi testőrség tagjait, akik az ő életét védték, mivel azt gondolta, hogy információkat szállítanak róla. Ezután pár héttel pedig megtörtént az ominózus üldözés, amelyet egy profi gárda azonnal meg tudott volna akadályozni és leszerelték volna a paparazzókat.

Az egész láncreakciót azonban állítólag ez az interjú indította el. Diana egy őszinte hangvételű, megrázó interjút adott, melyben elmesélte élményeit és tapasztalatait a palotáról. Bár végig tisztelettudóan fogalmaz, szavaiból érződik az, hogy valami nagyon nem volt rendben a családban, az pedig, hogy erről ilyen nyíltan mesélt, példa nélkülinek számított.

Ezután a brit média teljesen rászállt Dianára és a rossz nyelvek szerint nem elképzelhetetlen az, hogy ezt a fajta hadviselést a királyi család tagjai indították el. Tudva azt, hogy Diana mennyire népszerű a közvélemény szerint, tartottak tőle és megpróbálták ellehetetleníteni. Természetesen erre nincs bizonyíték, ám rengeteg oldal és ismert személy foglalkozott azzal, hogy ez az interjú volt az utolsó csepp a pohárban, ezután pedig valamit lépnie kellett a palotának. Természetesen a halálát egyikük sem kívánta, mélyen megrázta az egész uralkodócsaládot Diana halálhíre.

Az ominózus interjút, melyben életéről és megpróbáltatásairól mesél, ide kattintva lehet megtekinteni, ha alaposan megfigyelitek, akkor az arcán látszik a szomorúság, az elkeseredettség, de valami olyan mélyről jövő, belső erő is, ami a szabályokat követő királyi családnak valóban okozhatott aggodalmakat:

Posted by Kovács Tünde on Saturday, June 29, 2024
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás