promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alkoholistának vallotta magát Till Attila, késztetést érzett az italozásra, bevallása szerint sokat tudott inni
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Őszintén beszélt az alkoholhoz fűződő viszonyáról, de nem tartja cikinek a régi életmódját.

Till Attila soha nem titkolta, hogy meggyűlt a baja az itallal, ám az 52 éves műsorvezető ma már egészen másképp tekint arra az időszakára, amikor gyakrabban a pohár aljára nézett:

„Én abszolút alkoholista vagyok, csak az a lényeg, hogy egyáltalán nem iszom. Nem ivó alkoholista vagyok. Nyolc éve egyáltalán nem iszom, az én életemre ez lett a megoldás”

– mondta Lékai-Kiss Ramóna nemrég induló podcastjában.

A műsorvezető azt is megfogalmazta, hogy miért választotta egy időben az italt a lazításhoz, ami számára kikapcsolódást jelentett. Később azonban rá kellett jönnie, hogy rendkívül rossz hatással van az életére és az egészségére az italozás.

„Az van a függőknél, hogy több elemből áll össze: van genetika, mit hozol a családból és hogy reagálsz erre. Nálam is van egy genetikai késztetés, elég sokat tudok inni. Vannak azok az alkatok, akik isznak egy sört, megfájdul a fejük és hazamennek. Na, ez nagyon jó lett volna.”

Arról is beszélt, hogy magát a függőséget nagyon nehéz kimondani, ugyanis azt sokszor az emberek környezete is szeretné titokban tartani, hiszen úgy vannak vele, hogy később ez még visszaüthet. Azonban egy korábbi interjúban azt is megemlítette, hogy életének ezt a részét sem tekinti titkolnivalónak, és azt is elárulta, hogy miért gondolkodik így:

"Nem kerültem soha annyira ciki szituációba. Elég sokat buliztam, hogyha azt cikinek vesszük, hogy estem-keltem, hánytam, akkor volt, de én ezeket nem tartom cikinek. Nagyon kevés dolgot tartok cikinek, sőt, én semmit nem tartok cikinek"

– árulta el még korábban Tatár Csilla műsorában.

Azzal, hogy egy ismert személyiség nyíltan beszél az alkoholhoz való problémás viszonyáról, talán többeknek is reményt adhat egy új kezdethet, ami Magyarországon kiemelten fontos dolog, hiszen sok esetben még mindig tabuként kezeljük az italfüggőséget, a bevallás és a segítség igénylése nélkül pedig könnyen kilátástalan helyzetbe kerülhetnek az alkohol rabjai.

Forrás: NLC, Origo

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás