promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen kihívás: 36 milliót ajánlottak fel neki, ha lehúz egy hónapot egyetlen négyzetméteren
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Klausztrofóbiások most takarják el a szemüket, egy srác egészen elképesztő próbatételre vállalkozott.

A legtöbben valószínűleg már hallottak olyan budapesti minigarzonról, ami alig néhány négyzetméter és lényegében egyetlen apró szobából, meg talán egy zuhanyzós vécéből áll. Egy éjszakára ezek költséghatékony megoldást jelenthetnek, ám tartósan nem valószínű, hogy sokan be mernék vállalni.

A pláne ebben az, hogy még ezekért is tízmilliókat kérnek el, pláne ha a lakás jó helyen van. Ki gondolná, hogy ezek Ázsia számos részén tágas „villáknak” számítanának, a lakhatási válság ugyanis arrafelé egészen más értelmet nyert és amúgy rendkívül népszerűnek számítanak a „kapszula” hotelek, ahol tényleg csak akkora helyünk van, hogy éppen ki tudunk nyújtózkodni.

Ezek fényében egészen hihetetlen, hogy egyesek hajlandók maguktól bevállalni azt a szenvedést, hogy egy teljes hónapot eltöltsenek egy még ennél is rosszabb adottságokkal rendelkező, lakásnak csúfolt konzervdobozban.

Persze a motiváció meglehetősen erős, ha az ember orra előtt meglobogtatnak százezer dollárt, ami átszámolva hozzávetőlegesen 36 millió forint. Ez a világ bármely részén szép summának számít, így nem is csoda, hogy egy vállalkozó kedvű srác megpróbálta a lehetetlent.

A mindössze egy négyzetméteres „szobában” volt tévé, ágy, amin összekuporodva sem lehetett elférni, egy konyhának nevezett rezsó, meg valami zuhanyzóhoz hasonló dolog, ami 30 centi (!) széles volt. A srác filmnézéssel és konzolozással próbálta elütni az időt, és bár barátai hoztak neki játékokat, mentálisan hamar elkezdett megborulni, ami nem is csoda, lévén pihentető alvásra esélye sem volt.

Végül meglátogatta a felesége, aki aggódni kezdett az egészségéért, ezért arra kérte, hogy adja fel a kihívást. Hat nappal a beköltözés után úgy döntött, hogy megteszi ezt a kedvéért. És bár nem bírta ki egy hónapig, kitartásáért így is kapott tízezer dollárt, ami több mint 3,5 millió forint. Ti bevállalnátok?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás