promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Várkonyi Andrea egyedül, Mészáros Lőrinc nélkül tette meg, fontosnak érezte, hogy elmenjen

Várkonyi Andrea egyedül, Mészáros Lőrinc nélkül tette meg, fontosnak érezte, hogy elmenjen

Borítókép:  Balogh Zoltán / MTI
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Várkonyi Andrea különleges helyen tűnt fel, fontosnak érezte, hogy akár egyedül is elmenjen ide.

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc gyakran jelennek meg együtt valamilyen fontos eseményen, amihez a Mészáros Csoportnak is köze van, azonban adódnak olyan esetek, amikor csak az egyikük tudja képviselni a céget, vagy éppen egyikük sem. Azonban most egy olyan eseményre került sor a napokban Szegeden, ami igazán kedves volt Várkonyi Andreának; mivel a szülővárosában történt, fontosnak tartotta, hogy személyesen is megjelenjen - azonban kénytelen volt egyedül menni.

A Mészáros Csoport High-Tech Suli programja három évvel ezelőtt indult el, és mostanra közel másfél milliárd forintnyi támogatást biztosított pályázati úton iskolák számára a digitalizációs fejlesztésre. A mostani pályázati körben összesen 6 intézmény nyerte meg a lehetőséget, hogy egy okostanteremmel bővüljenek - ebből az egyik a szegedi Gregor József Általános Iskola, aminek okostanterem-átadóján Várkonyi Andrea személyesen is megjelent; nem is akármilyen szettben.

Mészáros Lőrinc felesége közel 90 milliót érő öltözékben jelent meg szülővárosában: először is volt nála egy Medium Lady Dior táska, ami 2,6 millió forintot ér; csuklóján egy 2018-as Patek Philippe Nautilus, briliánsokkal díszített órát viselt, aminek értéke 20 millió forint; nyakában egy 18 karátos arany Cartier LOVE nyaklánc volt, ami 3,3 millió forintba kerül; illetve összesen öt karkötőt viselt, amiknek összértéke nagyjából 63 millió forintra tehető.

De nem is ez a lényeges, hanem az, hogy a szegedi iskola is pályázatot nyert a High-Tech Suli programban, ezáltal létrehozhatták a saját okostantermüket. Várkonyi Andrea elmondása szerint idén több mint 200 pályázat érkezett be, amelyek között annyi kiemelkedő volt, hogy kivételesen nem ötöt, hanem hatot támogattak.

Mint az átadáson tartott beszédében elmondta, a köszönet nem a Mészáros Csoportot illeti, hiszen ők csak hálót adnak, nem halat.

Hozzátette, hogy ezen a pályázaton csak olyanok nyerhettek, ahol olyan a pedagógusok szemlélete, hogy tudnak és akarnak is ezzel a lehetőséggel mit kezdeni. Nagyon örül annak, hogy már Szegeden is van egy ilyen okostanterem, és mivel a szülővárosáról van szó, fontosnak tartotta, hogy személyesen részt vegyen ezen az átadón, hiszen - mint mondta - nincs jelen minden átadáson.

A High-Tech Suli program keretében a Mészáros Csoport egy komplett tantermet alakít ki és rendez be, a pedagógusoknak pedig ösztöndíjat és képzést biztosítanak, ami egy olyan módszertani támogatást jelent, amivel nem csak informatika, hanem egyéb tantárgyi órákon is tudják használni a tantermet. Várkonyi Andrea hangsúlyozta, hogy az átadással nem ér véget a támogatás, hiszen folyamatosan cserélik, modernizálják vagy szükség esetén javítják az eszközöket, mindemellett olyan lehetőséget is biztosítanak, hogy ezekbe az okostantermekbe ne csak az adott iskola diákjai, de rászoruló, más intézményekbe járó tanulók eljussanak.

(Szeged, Délmagyar)