promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ő lehet a legostobább bűnöző a világon, egészen elképesztő, amit tett

Ő lehet a legostobább bűnöző a világon, egészen elképesztő, amit tett

Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Florida a középpontja a legfurcsább, legőrültebb történéseknek, és ez a floridai nő sem cáfolta meg az állam hírnevét az egyik legbutább bűnesettel, amivel a rendőröknek foglalkozniuk kellett.

Előző hónapban, egészen pontosan május 31-én a floridai rendőrök meglehetősen szokatlan hívást kaptak egy Christy Turman néven bemutatkozó nőtől, aki a hívás időpontjában éppen egy autókereskedésben tartózkodott, ahova éppen azzal a szándékkal tört be, hogy egy autót ellopjon.

A nő ezt követően részletesen kifejtette a tervét a segélyhívóközpont diszpécserének, hogy egy olyan autót kíván jelen pillanatban ellopni, amely jogilag nem az övé – ez azonban még csak nem is a legfurcsább része volt az eseményeknek. A kiérkező rendőrök meg is kérdezték a nőtől, hogy ugyan mi vezérelte arra a döntésre, hogy ezt az egész eseménysort elmondja a rendőröknek, a válasza pedig egészen elképesztő volt.

A nő elmondása szerint ugyanis egy élő Black Ops játékban vett részt, amelynek keretében el kellett lopnia az autót és abban bízott, hogy amennyiben jelzi a rendőrségnek a terveit, akkor az gyakorlatilag legalizálja az autólopást. Ez a magyarázat rendkívül meglepte a rendőröket, akik egyébként nem is tudták autólopás miatt letartóztatni a nőt, mivel a helyszín alapján úgy tűnt, hogy bár egy Audi A5-s ajtaja valóban nyitva volt, de ott volt a helyszínen.

A rendőrség még azelőtt megérkezett a helyszínre, hogy a 37 éves nő sikeresen el tudta volna lopni az autót, azonban Turman nem úszta meg teljesen sértetlenül: magánlaksértés miatt eljárást indítottak ellene.

Az ilyen, Turmanéhoz hasonló 911-es hívások egyébként aggasztóan gyakoribbak, mint kellene lenniük: szeptemberben például egy diszpécsernek azzal nehezítették meg a napját, hogy valaki betelefonált azzal, hogy egy repülőpilóta a hátsó kertjében landolt, miután vészmenekülés keretében ki kell ugrania a repülőből. Habár a pilóta megúszta, sokáig nagy kérdőjel volt, hogy a 80 millió dolláros repülőnek mi lett a sorsa, ám megtalált roncsok alapján kiderült, hogy lezuhant.

Amikor a kert tulajdonosa megpróbálta elmagyarázni a diszpécsernek, hogy mi történt, ő teljesen zavarodottan visszakérdezett, hogy: „elnézést, mi történt?”. Az esetről nyilvánosságra hozott hangfelvételekből kiderült, hogy maga a pórul járt pilóta is próbált beszélni a diszpécserrel és közölte vele, hogy ne lepődjön meg, ha bejelentés érkezik egy repülőbalesetről, az valóban ő volt, az ő gépe zuhant le. A diszpécser akkor húzhatta fel igazán a szemöldökét, amikor a pilóta közölte: „nem tudom pontosan, merre lehet a gép”.

Forrás: UniLAD