promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ronaldo a hasát fogta a nevetéstől, leállt a meccs: Megvolt az Európa Bajnokság legszórakoztatóbb pillanata

Ronaldo a hasát fogta a nevetéstől, leállt a meccs: Megvolt az Európa Bajnokság legszórakoztatóbb pillanata

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A pálya melletti segítőknek is be kellett avatkoznia, a közönség döbbenten figyelt.

Javában zajlik az Európa Bajnokság, ami egész kontinensünket lázban tartja: szurkolók ezrei ülnek a lelátón, de szívben és lélekben több tízmillióan követik nyomon az EB történéseit. Nekünk különösen nagy nap a mai: pályára áll Szoboszlai Dominik vezetésével a magyar váltogatott és egy mindent eldöntő meccset fognak vívni a skót válogatottal. Már napok óta a torkunkban dobog a szívünk, de néha jusson eszünkbe, hogy bármennyire is büszkeségi kérdést csinálunk belőle, ez egy játék, melynek egyik célja a szórakoztatás. A mostani EB egyik pillanata tökéletesen szemlélteti ezt, az esemény "elszenvedője" pedig nem más volt, mint a portugál válogatott csapatkapitánya, Christiano Ronaldo.

A második félidő közepén ugyanis Ronaldo egyik rajongója, egy kisfiú, kicselezte a biztonságiakat és nemes egyszerűséggel beszaladt a pályára, hogy válthasson néhány gyors szót a sztárral és egy közös fénykép is készült. Azonnal leállt a meccs, Ronaldo pedig széles mosollyal fogadta a kisfiút és eleget is tett a kérésének, ám ami utána zajlott, az hihetetlen volt: a kisfiúnak ki is kellett volna jutni a pályáról, ehhez azonban már volt néhány szava a pálya melletti segítőknek is. Szó szerint nyakon csípték a kisfiút, ám ezt egy hosszas kergetőzés előzte meg, amin Ronaldo szemmel láthatóan jót derült. Reméljük, hogy a kisfiú a dorgáláson kívül nem kapott egyéb büntetést.

Az ilyen akciók azonban nem veszélytelenek, nem mellesleg pedig bármennyire is örülünk annak a néhány másodpercnek, ha szeretnénk, hogy győzzön a csapatunk, nem is igazán éri meg: a foci egyrészt sport, másrészt mentális játék, amire nagyon komoly ráhangolódás zajlik a pályán és minden olyan esemény, ami kizökkenti a focistákat, hátráltatja őket abban, hogy ismét felvegyék a ritmust. Végül sikerült és 3:0-ra megverték a török válogatottat.

Mi sem mutatja ezt jobban, hogy az eset később még megismétlődött, ekkor pedig már Ronaldo sem örült annyira az eseménynek. Az UEFA is vizsgálatot indít és a jövőben szeretnék elkerülni, hogy ilyen könnyen be lehessen jutni a meccs közben kiszolgáltatott játékosokhoz.

A jelenetet itt tudjátok végignézni: