promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Így nézett ki a legendás Puskás Öcsi felesége fiatalkorában: 58 évig éltek meseszerű házasságban, pedig sok volt a nehézség

Így nézett ki a legendás Puskás Öcsi felesége fiatalkorában: 58 évig éltek meseszerű házasságban, pedig sok volt a nehézség

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Erzsébet álomszerűen gyönyörű nő volt, a legendás focista nélküle nem lett volna az Aranycsapat tagja.

Ezerrel pörög az Európai Bajnokság és az egész ország focilázban ég. mindenhol Szoboszlai Dominik feliratokat lehet olvasni, magyar zászló színeiben tündöklő arcok szurkolnak, énekelnek, kiabálnak, minden az EB-ről szól. Érdemes azonban ilyenkor egy kicsit a múltba révedni és felidézni azt a legendás időszakot, amelyben Puskás Öcsi és az Aranycsapat játszott. Cikkünkben a futballista házasságába és magánéletébe engedünk betekintést.

Puskás Ferenc felesége, Hunyadvári Erzsébet, nemcsak a híres futballista párja volt, hanem az ő legfőbb támogatója és hű társa élete végéig. Erzsébet 1932-ben született Budapesten, és már fiatalon sportolt, a Kispesti AC kézilabdázójaként ismerkedett meg Puskással. Szerelmük gyorsan kibontakozott, és 1950-ben házasodtak össze. Közös gyermekük, Anikó, 1952-ben született.

Az 1956-os forradalom után Erzsébet kislányával, Anikóval elmenekült Magyarországról, hogy csatlakozzon férjéhez Olaszországban. Ez az időszak nehézségekkel és bizonytalansággal volt teli, de Erzsébet kitartott férje mellett. Puskás Ferenc később a Real Madridhoz szerződött, és a család Spanyolországban telepedett le. Erzsébet, akit mindenki csak „Puskásnénak” hívott, mindenhová követte férjét, aki edzőként és futballistaként világszerte dolgozott.

A Puskás házaspár 1991-ben, a rendszerváltás után tért vissza Magyarországra. Férje halála után Erzsébet aktívan részt vett Puskás emlékének ápolásában. Szerepet vállalt a Puskás Akadémia elindításában, a Puskás-díj létrehozásában, és segített a Puskás Hungary dokumentumfilm és az életrajzi könyv megvalósításában. Férje nevét és képmását védjegyoltalom alá helyezte, hogy biztosítsa örökségének méltó megőrzését.

Erzsébet nagy szeretettel emlékezett vissza közös életük minden pillanatára. Férje betegsége idején sem hagyta el Budapestet, hogy gondoskodhasson róla. Bár a család Spanyolországban maradt része ritkán látogathatta, mindig szívesen fogadta őket. Unokái és dédunokái jelentették számára a kapcsolatot a jövővel, miközben ő a múltat ápolta.

Erzsébet halála 2015-ben mély gyászt hozott mindazoknak, akik ismerték és tisztelték. Ő volt az, aki Puskás Ferenc emlékét őrizte és tovább vitte, aki életével és tetteivel bizonyította, hogy egy nagy sportoló mögött mindig ott áll egy erős és szerető társ. Erzsébet emléke örökké élni fog azok szívében, akiknek életét megérintette.

A fiatalkori Erzsébetről ebben a videóban láthatsz korabeli felvételeket:

Forrás: puskas.com