promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Dévényi Tibort kis híján agyonlőtték gyerekkorában, ennek köszönheti életét az ország Tibi bácsija

Dévényi Tibort kis híján agyonlőtték gyerekkorában, ennek köszönheti életét az ország Tibi bácsija

Borítókép:  RTL
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Három kívánság, pontos labda – csupa vidám pillanat, Dévényi Tibor élete azonban gyerekkorában majdnem tragikus fordulatot vett.

 

Dévényi Tibort egy ország ismeri, a fiatalabbak inkább a rádióból, az idősebbek pedig a televízióból. Felnőtt egy generáció, amely egykor arról ábrándozott, hogy a Három kívánságban majd az ő álmait is teljesítik.

Ki ne emlékezne David Hasselhoff híres szereplésére, amikor a Knight Rider főhőse Trabantot vezetett, és ez csak egy volt az 1200 kívánság közül, ami a műsor 16 éve alatt teljesült. Ahhoz viszont, hogy ezek megvalósulhassanak, Dévényi Tibornak át, illetve túl kellett élnie 1956-ot.

Dévényi Hevesi Tamás beszélgetős podcastjében osztotta meg a drámai történetet azokból az időkből, amikor még csupán 9 éves volt.

„Egy szem gyerek voltam, egyszerűbb családba születtem. Anyu az ingatlankezelő vállalatnál dolgozott, apu telepvezető volt. A Vihar utcában laktunk Óbudán, vasárnaponként ebéd után anyu harmonikált, apu hegedült, a szereplést tőlük is örököltem.”

„Egy nagyon szép kis lakásban laktunk, parkettás, cserépkályhás, fafűtéses. A jólmenő közép-kispolgárok így éltek, és a Vihar utca az életem megmentője is volt, mert 56-ban a fater csinált nekem fából géppisztolyt, mert tudta, hogy szeretek katonásat játszani. Akkor voltam kilenc éves”

– fogalmazott.

„Én hülye kimentem a kapu elé, és egyszer csak fölém lőttek egy sorozatot. És most is a golyó nyoma még ott van a Vihar utca 14-ben. Később elmentem a két fiammal, megmutatni nekik, hogy hol születtem. Kérdeztem, hogy látjátok ezt a golyónyomot? Mondtam nekik, ha ez tíz centivel lejjebb megy, akkor nem beszélgetünk itt”

– árulta el.

Az élet azonban szerencsére máshogy alakította a dolgokat, Dévényi pedig még 20 éves sem volt, amikor a Ki mit tudban aratott győzelmével berobbant a köztudatba, onnantól pedig már nem volt megállás, az ország későbbi Tibi bácsijának karrierje innentől már csak felfelé ívelt.