promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egész világon megváltozik a Messenger, egyeduralomra törne a Facebook a nagy újítással
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden felhasználó számára elérhetővé teszik a funkciót, amit máshol már kipróbált a Meta.

Megszámolni sem tudjuk hány csetalkalmazás létezik manapság, és mivel ez a piac is egyre tagoltabb, olyasmivel kell kitűnni, ami egyszerűvé és mindenki számára elérhetővé teszi a használatát. A Meta most épp egy ilyenre készül a Messenger újításának bevezetésével.

A funkció lényege, hogy a különböző szervezetek, iskolák és más privát közösségek szervezettebb módon kommunikálhassak. Az adminisztrátorok – akik természetesen itt is a legszélesebb jogkörrel rendelkeznek - legfeljebb 5000 főig bővíthetik ezeket, de azok is láthatják a tartalmukat, akik nem tagok.

Az újdonság leírása már a Facebook súgójában is olvasható, mint írják

„létrehozhatsz a Messengerben egy külön közösséget a közös érdeklődési körrel rendelkező emberek számára. Ezeket a közösségeket közösségi adminisztrátorok kezelik. Bárki rájuk találhat a Messengerben, és csatlakozhat hozzájuk. Nem azonosak a Facebook-csoportokkal, és nem tartalmazzák ugyanazokat a funkciókat, mint a Facebook-csoportok.”

A Meta még 2022-ben vezette be a funkciót a WhatsAppon, amely kedvező fogadtatásra talált, így most a Facebookon is bevezetik. A Meta ezzel bővíteni kívánja a Messenger funkcionalitását, egyben megkülönböztetni azt más üzenetküldő szolgáltatásoktól.

A közösségek több csoportos csevegést egy helyre tömörítenek, ám minden közösség rendelkezik majd egy olyan térrel, ahol az adminok frissítéseket és bejelentéseket oszthatnak meg. Bár a funkció hasonlóan működik, mint a WhatsAppon található, a Meta szerint van egy kulcsfontosságú különbség, mégpedig az, hogy a Messenger közösségek a Facebook regisztrációhoz kapcsolódnak – így nem kell például telefonszámot megadni, mint a WhatsAppnál, így egyértelműen nyilvánosabb és szélesebb körű csevegésre tervezték.

Forrás: TechCrunch

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás