promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nagy Ervin már Szabó Győzőt is beszervezte: a színész elismerte, hogy kollégája vette rá erre az újdonságra

Nagy Ervin már Szabó Győzőt is beszervezte: a színész elismerte, hogy kollégája vette rá erre az újdonságra

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Színészkollégája engedett Nagy Ervinre unszolásának.

Szabó Győző és Nagy Ervin régóta nagyon jó viszonyt ápolnak: mind szakmailag, mind pedig emberileg remekül megértik egymást, nem csak kollégák, hanem jó barátok is. Éppen emiat nem meglepő, hogy gyakran beszélgetnek és adnak egymás szavára, így volt ez akkor is, mikor Nagy Ervin egy új sportot mutatott Szabó Győzőnek, aki végül hallgatott színésztársára és kipróbálta azt.

Ez a sport a sokak számára ismeretlenül csengő padel, ami itthon még nem annyira elterjedt, ám ha valaki kipróbálja, akkor könnyen beleszerethet az eredetileg mexikóból származó sportágba. Mit is kell tudni erről a dinamikus és izgalmas játékról?

Enrique Corcuera mexikói üzletember találta fel 1969-ben Acapulcóban. A játékot eredetileg saját otthonában alakította ki, mivel nem volt elegendő helye hagyományos teniszpálya építésére. Az elmúlt évtizedekben a pedal egyre népszerűbbé vált, különösen Spanyolországban és Argentínában, ahol mára több millióan játszanak rendszeresen. A pedal pálya kisebb, mint egy teniszpálya, méretei 10 méter széles és 20 méter hosszúak. A pályát üvegfalak és fémhálók veszik körül, amelyek szerepet játszanak a játékban, mivel a labda visszapattanhat róluk. A pedalban használt ütők szilárd, lyukakkal ellátott műanyag vagy kompozit anyagból készülnek, és nincsenek húrozva, mint a teniszütők. A játékban használt labdák hasonlóak a teniszlabdákhoz, de kisebb nyomásúak, így lassabban pattognak.

A szerva alulról történik, és a labdának a szerva után a szemközti térfélen kell lepattannia, mielőtt a falhoz érne. A pontozási rendszer megegyezik a teniszével, azaz 15, 30, 40 és game. Azonban általában két nyert szettig játszanak. A pedal játékot gyakran párosban játsszák, és nagy hangsúlyt fektet a taktikai elemekre és a csapatmunkára. Bár a pedal főként Latin-Amerikában és Spanyolországban népszerű, egyre több országban terjed, különösen Európában és Észak-Amerikában. Számos nemzetközi és nemzeti bajnokságot rendeznek, mint például a World Padel Tour (WPT), amely a sportág legmagasabb szintű versenysorozata.

Közösségi Sport: A pedal különösen népszerű a baráti társaságok és családok körében, mivel a játék élvezetes és könnyen elsajátítható, ugyanakkor kihívást jelent a tapasztaltabb játékosok számára is. A sport kiváló kardió edzést biztosít, javítja a koordinációt, a reakcióidőt és az állóképességet.

 

A Szabó Győzővel készült interjút, melyben a sport szeretetéről mesél, ide kattintva lehet elérni: sportal.blikk.hu

Szabó győző sokat mesélt a médiában az általa átélt nehézségekről és miután függőségeitől megszabadult, igyekszik egészségesebb életet élni, melynek szerves része a rendszeres sportolás, melyet szívesen űz egyedül, de a barátaival is.

Életéről is mesélt hosszabban, ebben elmondja, hogy milyen utat járt be és mi kellett ahhoz, hogy az az ember legyen, akivé mostanra vált:

Forrás: wikipedia.hu