promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen fess vőlegény volt Orbán Viktor, ritkán látott házassági fotó került elő róla és Lévai Anikóról
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Közel négy évtizede mondták ki a boldogító igent, aztán tíz év múlva még egyszer. 

Orbán Viktor ifjúkoráról meglehetősen sokat tudni, mint ahogy a rendszerváltás idején betöltött szerepéről is. Mögötte állt mindvégig Lévai Anikó, aki már az egyetemen évfolyamtársa volt későbbi férjének. Végül 1986-ban kötötték össze hivatalosan is az életüket, ám a polgári és az egyházi esküvő között csaknem tíz év telt el.

Lévai Anikó bár az első szabad választásokon még politikai karrierbe is belefogott, végül mégis úgy döntött, hogy a háttérből segíti férjét. Nyilvános szereplést manapság már ritkábban vállal, korábban azonban A konyhaablakból című szakácskönyvében elárulta, hogy milyen volt a nagy nap és mi miatt hiúsult kis híján meg az esküvő:

„Amilyen tartalmas volt a lakodalom, olyan kurtán-furcsán rövidre sikeredett előtte a szertartás. Viktor ugyanis – miután néhány héttel korábban hallotta egy másik esküvőn az anyakönyvvezetőt valami olyasmit mondani, hogy a család a szocialista társadalom alapsejtje – megkérte őt szépen, hogy szorítkozzon csupán a családjogi törvény vonatkozó rendelkezéseire”

– írta Lévai Anikó.

„Mert ha a kötelező formaságokon túl véletlenül mást is hozzátenne, felállunk és eljövünk. Szegény anyakönyvvezető láthatóan megrettent ettől, de betartotta a kérést, és a násznép előtt valóban igen szűkszavúra fogta. De érezte, hogy az ünnepi gyülekezet számítana még valamire, így a következőt mondta: az ifjú pár kérésére mást nem mondhatok.”

Esküvőjükről egy mosolygós, jó hangulatú fotó is készült, amin nyoma sincs a szertartáson tapasztaltaknak. A huszonéves házasok három évvel később már családdá bővültek, ekkor született meg első lányuk, aki mostanra maga is háromgyermekes édesanya.

Orbán Viktor és Lévai Anikó egyébként tíz évvel az első után mondták ki másodjára is az igent, ekkor tartották meg ugyanis az egyházi esküvőjüket.

Forrás: Blikk

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás