promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A választói sem tudják Orbán Viktor teljes nevét, nem véletlenül kapta épp ezt a harmadik nevet
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem is használja Orbán Viktor a harmadik nevét, pedig igazán szép név.

Orbán Viktor neve akkor vált ismertté, amikor 1989. június 16-án, Nagy Imre és társai újratemetésén elmondta emlékezetes beszédét, amit hatalmas ovációval fogadtak a magyarok. Előtte viszont filmben is játszott a jelenlegi miniszterelnök, Bujtor István egyik produkciójában vállalt statisztaszerepet, amiben ugyan nem volt szövege, de több jelenetben is feltűnt.

Orbán Viktorral annak idején készült egy bemutatkozó videó, ami még ma is elérhető az interneten; ez azután készült, hogy 1987 nyarán lediplomázott a jogi karon.


Orbán Viktorról sokan tudják, hogy Székesfehérváron született, hogy gyermekkorát Alcsútdobozon és Felcsúton töltötte, és hogy van két testvére, akik közül az egyikkel a megszólalásig hasonlítanak egymásra, de azt már kevésbé, hogy mi is a kormányfő teljes neve.

Merthogy Orbán Viktornak van egy harmadik neve is, amit nem véletlenül kapott a szüleitől, mégsem használja, és pont ez az oka annak, hogy még a választói sem tudják, hogy mi ez.

A miniszterelnök édesapja Orbán Győző, egykori mezőgazdasági üzemmérnök, édesanyja pedig Sípos Erzsébet gyógypedagógus-logopédus. Apai nagyapja viselte azt a keresztnevet, amit aztán Orbán Viktor is megkapott harmadik névnek. Nagyapja egyébként állatorvossegéd és állattenyésztési brigádvezető volt, és a második világháború után került Alcsútdobozra, ahol gazdálkodással foglalkozott.

Az ő tiszteletére kapta a Mihály nevet a miniszterelnök, akinek tehát az a teljes neve, hogy Orbán Viktor Mihály.

Harmadik nevét viszont egyáltalán nem használja, már akkor sem a teljes nevén mutatkozott be, amikor a fenti videó készült róla, illetve a tablóképén sem szerepel már a Mihály keresztnév, szóval a miniszterelnök egész életében csak a Viktor keresztnevet használta.

(forrás: Wikipédia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás