promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Gyönyörűen beszél magyarul a piramisok mellett egy egyiptomi nő, aki tanítja is a nyelvünket Kairóban

Gyönyörűen beszél magyarul a piramisok mellett egy egyiptomi nő, aki tanítja is a nyelvünket Kairóban

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Csodájára járnak a Magyarországról érkező turisták, kevesen beszélik arrafelé ilyen szépen a nyelvünket.

A magyarok kis túlzással hősként tekintenek azokra, akik képesen elsajátítani a nyelvünket. Ez nem is olyan meglepő, hiszen nem csupán mi, hanem a külföldiek is sokszor állítják, hogy a világ egyik legnehezebb nyelvét beszéljük.

Ennek ellenére jó néhányan vannak olyan kitartóak, hogy nem csupán néhány kifejezést, de a nyelvtanunkat is megtanulják. Nem is olyan rég egy amerikai lányról írtunk, aki mindössze néhány év alatt szinte anyanyelvi szintre fejlesztette a magyartudását.

Most pedig egy egyiptomi hölgyet van szerencsénk bemutatni, aki a gízai piramisok közvetlen szomszédságában magyarul igazítja el a turistákat. Sherifa egyiptomi születésű, és nincs magyar rokona, a Kairói Egyetemen tanulta meg a nyelvünket, ahol ő maga is tanít magyarul.

Sherifa a rövidke videóban bemutatja a Kheopsz piramist, elárulva, hogy ez Egyiptom legnagyobb piramisa, ám ezen kívül még száznál is több hasonló temetkezési és rituális helyszín található a gazdag történelmi múlttal rendelkező országban.

A kommentelők között többek is voltak, aki korábban találkoztak vele:

„Volt szerencsém személyesen beszélgetni vele, akkor meg is dicsértem, a magyar nyelv elsajátítása miatt. Ő volt az idegenvezetőnk Kairóban.”

„Mi is azon szerencsések közé tartozunk, akiknek Sherifa volt az idegenvezetője decemberben Kairóban. Személyesen sokat beszélgettünk; nagy tudással rendelkező, nagyon kedves, imádnivaló hölgy. Egy élmény volt, amit soha nem fogunk elfelejteni” –

írta két kommentelő.

Egy másik hozzászóló pedig karibi élményeiről mesélt:

„Sok, régen 40-45 éve Magyarországon tanuló ember őrzi ma is a nyelvet 10-15.000 km távolságban és ma is kifogástalanul használja. Vannak helyek, ahol ezek az emberek rendszeresen összegyűlnek azért, hogy egymás közt magyarul beszélgessenek. Találkoztam velük a Karib világban és megható, megtisztelő volt mindez!”