promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A mindig cukiskodó WhisperTon óriási középsőujjat mutatott a GVH-nak: Fördős Zé és Dancsó Péter is csak a lába nyomát leshetik

A mindig cukiskodó WhisperTon óriási középsőujjat mutatott a GVH-nak: Fördős Zé és Dancsó Péter is csak a lába nyomát leshetik

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A magyarok által imádott és gyűlölt Whisper Ton most megmutatta, hogy vele még a Gazdasági Versenyhivatal sem szórakozhat.

Az influenszerek élete sem csak álom és csillogás: bár közösségi média oldalaikon és minden felületen szeretik magukat úgy feltüntetni, mint akiknek igazából semmi dolguk az életben, ez koránt sincs így: a csodálatos, csillogó és gondtalan élet látszatának fenntartása több munkával jár, mint azt gondolnánk. Nem is beszélve a magyar törvényekről, amik erősen behatárolják ezt az idilli létet. Legyél ugyanis akármilyen híres, vagy ismert, ezek alól akkor sincs kibúvó. Gondolkoztál már rajta, hogy pontosan miből is áll él meg egy influenszer? A válasz pofonegyszerű? reklámokból. Azonban: a Gazdasági Versenyhivatal szükségesnek látta, hogy ezt szabályozzák, így alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez 2022-ben frissítette az Influenszer Marketing című tájékoztatóját, amelyben pontosan leírja, hogy mik a formai megkötései annak, ha az egyik ilyen sokak által kedvelt híresség szerződne egy céggel.

Egy nem olyan régen lefolytatott vizsgálat szerint azonban több híres magyar véleményvezér is megszegte a reklámozásra vonatkozó szabályokat, ugyanis többször hiányosan, néha pedig egyáltalán nem megfelelően volt feltüntetve az, hogy valaki itt most éppen egy szponzorációs szerződés keretein belül reklámoz valamit, vagy esetleg saját tapasztalatából adódóan tényleg bevált neki egy termék (úgy, hogy a kettő természetesen nem zárja ki egymást). A vizsgálat lefolytatására a GVH-nak 3 hónapja van, amelyet két alkalommal 2 hónappal meghosszabbíthat.

Arról, hogy milyen büntetésre számíthatnak, egyelőre még nincs, az viszont nyilvánosságra került, hogy kik is érintettek az ügyben. A hatóság vizsgálja Frostner Csengét, Dancsó Pétert, Whisper Tont, Halmi Bencét és Kása Rolandot, de egy váratlan név is felbukkant a listán: Fördős Zé is megszegte a reklámozásra vonatkozó szabályokat és elmulasztotta a megfelelő jelzés feltüntetését.

Whisper Ton egészen meglepően reagált a vádakra: Instagram oldaláról minden tartalmat törölt és rajongói teljesen kétségbe estek, hogy kedvenc TikTokker-ük visszavonul, ám ez nagyon messze állt az igazságtól és a most kiadott videója alapján úgy tűnik, hogy ez is egy remek marketingfogás volt. Ugyanis Whisper Ton új videóval jelentkezett és ezzel nyíltan üzent nem csak az utálóinak, de a GVH-nak is. A mindig affektáló, sminkelő Whisper Ton most szintet lépett: megváltozott a hangja és a videója stílusa is, szinte már filmes minőségben mutatta be legújabb produkcióját, ami irónikus módon éppen egy reklám. A 8 perces videó zseniálisan fenntartja a figyelmet és egészen a végéig nem derül ki, hogy pontosan miről is szól. És hogy mi is a szőke bongyor fiú legújabb húzása, amire még a magyar hatóságok is csak elismerően csettintenének? Itt megnézheted: